Hidden (2015)

Fatih Varlık
0
Hidden (2015)
Ray,Claire çifti ve yedi yaşındaki kızları Zoe; Kingsville kasabasında aniden ortaya çıkan salgın sonrasında eski bir sığınağa saklanırlar. Her şeyi değiştiren o korkunç günün ardından kendilerinden başka kimselerin hayatta kalmadığını düşünen kahramanlarımız, sığınakta buram buram klostrofobi kokan bir ortam içerisinde, günden güne tükenen erzakları sayesinde hayata tutunmaya çalışırlar. 
Hidden (2015)
Geçen her gün sonrası duvara bir çentik atan Zoe, yaklaşık 301 gündür yerin metrelerce altında güneşi görmeden bir nevi tutsak benzeri gerilim dolu bir hayat sürdürdüklerini düşünmektedir. Eskiden sahip olduğu her şey bir anda yok olmuş, annesi ve babasından başka kimsesi kalmamıştır. Zaman zaman yüzeyden gelen sesler ve periskop sayesinde görebildikleri yanılsamalar sayesinde hiç bir zaman tam manasıyla güvende olamayacaklarını düşünen Ray, Zoe' nun hayatı her şeyden önce gelir ilkesiyle yaşamaktadır. Sığınağın giriş kapısını olabildiğince gizlemelerine ve demir zincirlerle güçlendirmelerine karşın günün birinde tespit edilecekleri endişesiyle yaşayan kahramanlarımız için en nihayetinde kaçınılmaz son = korkulan olur. Hırıltılı nefesleri ve gürültülü ayak sesleriyle yüzeyde yaşayan bir takım güçler sığınağı keşfeder. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır...
İyi; Gizemli kurgusuyla dikkat çeken, klostrofobik atmosfere sahip, gerilim yüklü izlemeye değer bir alternatif. Korku yönünden ziyade daha çok gerilim ve drama şeklinde gelişen senaryo her korku-gerilim severi tatmin etmeyebilir. Ancak fikir olarak başarılı ve oyunculuk performansların açısından da kayda değer bir gerilim filmi olduğunu ekleyeyim.
Kötü; Salgın temalı filmlerde genel olarak konsept ve hikaye aynıdır ve olmazsa olmaz klişeler bazen sıkıcı bir hal alabilir. Bu nedenle beklentilerinizi yüksek tutmadan göz atmanız daha mantıklı olacaktır...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!