The Gift (2015)

Fatih Varlık
0
The Gift (2015)
Simon-Robyn çifti Chicago'dan ayrılarak Simon'un gençliğinin geçtiği kasabaya yerleşirler. İlişkilerinde yeni bir başlangıç için öncesinde kötü tecrübeleri olsa da bebek yapmak niyetinde olan kahramanlarımız bu sayede iyi bir aile olabileceklerini düşünmektedirler. 
The Gift (2015)
İş hayatında gün geçtikçe daha da zirveye oynayan ve aranan adam olan Simon, Robyn'nin de yeniden kalbini kazanmak ve bu sayede özel hayatındaki sorunları aşmak istemektedir. Yeni evlerine taşınan genç çiftimiz Simon'un okul yıllarından tanıdığı eski bir ahbabı ile karşılaşırlar. Simon'u görür görmez tanıyan ve ona samimi davranan Gordo, yardımcı olabilmek için elinden geleni yapmaya hazır kıtadır. Gordo'yu zor da olsa anımsayan Simon ise mesafeli yaklaşıp soğuk tavırlar takınarak, Robyn'in aksine ondan kurtulmaya çalışır. Ertesi gün çiftimize hoşgeldin demek için evlerini ziyaret etmeye gelen Gordo, Robyn'in de sıcak davranmaya başlayınca Simon'ın canını sıkar. Robyn'e Gordo'nun okul yıllarında tuhaf biri olduğunu ve onunla kimsenin arkadaşlık yapmak istemediğini anlatan Simon, uzak durmaları gerektiğini söyler. Dahası Gordo'nun açıklarını yakalayan Simon, bir daha onunla görüşmeme konusunda diretir. Öte yandan af dilemek için ufak bir mektup kaleme alan Gordo, en iyisi geçmişi geçmişte bırakalım gibilerinden bir şeyler karalamıştır. Gordo ve Simon arasında geçmişte neler yaşandığını kafaya takan Robyn bir türlü Simon'un ağzından laf almayı beceremez. Gordo'ya ise Simon'un kabalıklarından dolayı  özür borçları olduğunu düşünmektedir. Zamanla Gordo meselesi Robyn için takıntıya dönüşmeye başlar. Çok geçmeden genç çiftimizin kapılarında Gordo'dan gelen bir hediyeyle karşılaşırlar. Gerçekten de geçmiş geçmişte mi kalacaktır?
İyi; Uzun süredir beklediğim psikolojik-gerilim filmlerinden biri olan 'The Gift' gizem seviyesi, oyunculuk ve atmosfer olarak beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Tipik intikam filmlerinden farklı daha rahatsız edici bir kurguya sahip. 
Kötü; Daha sürükleyici ve hızlı ilerleyen bir kurgu kaliteyi üst seviyeye çekebilirdi. Finalin daha farklı olmasını isterdim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!