Gerald's Game (2017)

Fatih Varlık
0
Gerald's Game (2017)
Uzun soluklu evliliklerinde, ilişkilerine yeni bir heyecan katmak için arkadaşlarına ait gözlerden uzaktaki göl evinin yolunu tutan Jessie- Gerald çifti, kısa süreli bir kaçamak yapmayı düşünürler. Tüm randevularını ve işlerini iptal eden ikilimiz, Gerald' ın ısrarları ve her şeyi  planlaması üzerine sadece baş başa kalabilme arzusuyla, tüm hazırlıklarını tamamlayıp göl evine doğru yola çıkarlar.
Gerald's Game (2017)
En nihayetinde uzun bir araba yolculuğunun ardından, göl evine yerleşen kahramanlarımız, romantik bir gece için akşam yemeğini hazırlamaya başlarlar. Gerald' ın bahsettiği  gibi gerçekten de son derece huzurlu ve güzel bir manzaraya sahip olan ev, daha şimdiden çiftimize iyi gelmeye başlamıştır. Ancak eve ulaştıklarından beri çevrenin ürkütücü sessizliğinden ve komşuların ortalarda olmamasından rahatsızlık duymaya başlayan Jessie, eşinin hevesini kırmamak için uyumlu davranmaya çalışır. Kısa süre içerisinde eve tamamen yerleşen ve tadını çıkarmaya başlayan ikilimiz, ansızın Gerald' ın fenalaşıp yere yığılmasıyla büyük bir şok yaşarlar. Dahası kendisini karyola başlıklarına kelepçelenmiş halde bulan Jessie, öncesinde şaka yaptığını düşündüğü Gerald' ın ayağa kalkıp, kilitlerini çözmesini bekler. Ancak çok geçmeden zemine yayılan kanları gören kahramanımız, tüm gücüyle bağırarak komşulardan yardım gelmesini umar. Öte yandan sıkıca bağlı olan kelepçelerden bir türlü kurtulamayan Jessie, ne cep telefonuna ne de kelepçenin anahtarına ulaşamamaktadır. Yardım istemek amacıyla bağırıp çağırmaktan bitkin düşen kahramanımız, aradan ne kadar zaman geçtiğinden bi haber yeniden gözlerini açtığında havanın karardığına ve gecenin çöktüğüne tanık olur. Gerald' ın acil yardıma ihtiyacı olmasına rağmen, gözlerinin önünde yitip gitmesine engel olamayan Jessie, gerek bitkinlik gerekse susuzluktan ötürü beyninin kendisine oyunlar oynamaya başladığını düşünür. Görünüşte tamamen boş olan evde, çeşitli yanılsamalar şahit olur ve giderek daha da çaresiz hissetmeye başlar. Çocukluk yıllarında kalma ve anımsamamak için kendisine söz verip, sır olarak sakladığı bazı gerçeklerin gün yüzüne çıkmasıyla daha da bunalan kahramanımız; zamanının azaldığını düşünüp, hayatta kalabilmek için artık bir şeyler yapması gerektiğine ikna olur. Hareket alanı içerisinde bulunan, eline geçirdiği her şeyi kullanmaya ve bir şekilde kelepçelerden kurtulmaya çalışan Jessie, sanki bunlar yetmezmiş gibi öte yandan da geceleri ortaya çıkan ve hayal ürünü olduğunu düşündüğü  karabasan gibi üstüne çöken bir garabetle yüzleşmek zorunda kalır...

İyi; Stephen King' in 'Oyun' isimli psikolojik gerilim türü romanından sinemaya uyarlanan film, aynı zamanda yine yazarın 'Dolores' romanından ve diğer eserlerinden de ufak referanslar içeriyor. Genel hatları itibariyle tek mekanda geçen bir psikolojik gerilim filmi olarak sınıflandırabiliriz. Oyunculuk ve giderek tırmanan gerilim seviyesi kayda değer. Başarılı yönetmen Mike Flanagan imzalı, incelemesini paylaştığım diğer korku- gerilim yapımlara da göz atabilirsiniz. [ Ouija: Origin of Evil (2016)Hush (2016)Oculus (2013) ]
Kötü; Sürükleyici kurgusuna rağmen; filmin süresinin uzunluğundan ötürü, türü sevmeyenler için zaman zaman sıkıcı bir hale bürünebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!