The Keeping Hours (2017)

Fatih Varlık
0
The Keeping Hours (2017)
Minik oğullarının ölümünün ardından, büyük bir hezeyana sürüklenen ve  ilişkilerini onaramayarak boşanmak zorunda kalan Mark- Elizabeth çifti, uzun yıllar birbirlerinin yüzünü dahi görmeden farklı hayatlar seçerek yollarına devam ederler. Başarılı bir yazar olan Elizabeth yeniden evlenir ve çocuk sahibi olur. Hayatını tek başına idame etmeye tercih eden Mark ise iyi paralar kazandığı finans sektöründe, zamanının çoğunu işiyle meşgul vaziyette geçirmektedir. 
The Keeping Hours (2017)
Günün birinde kiracısının, evi darmadağın ederek terk ettiği bilgisini alan Mark, emlak danışmanını arayarak evi satmak istediğini bildirir. Öncesinde ise anılarını depreştirmek istemese de eve göz kulak olmak ve tavan arasındaki eski eşyalarını almak  için yola koyulur. Yanına geceyi geçirebileceği ufak tefek kıyafetler alan kahramanımız, bir yandan da Jacob' ın ölümü sonrasında sarsılan ilişkisini ve özlem duyduğu eski karısı Elizabeth' i bir an olsun düşünmeden edememektedir. Yıllar sonra döndüğü evinde geceyi geçiren kahramanımız; karanlığın çökmesiyle evde bir takım gizemli, doğaüstü olaylar olduğunu keşfeder. Merakını ve heyecanını yitirmeden etrafı kolaçan eden Mark, mucizevi bir şekilde Jacob' ın odasında olduğunu ve oyuncaklarıyla oynadığını fark eder. Dahası Jacob, onunla konuşmakta ve sanki yıllar önce o elim olay yaşanmamış gibi annesini sormaktadır. Gözlerine inanamayan ve neler olup bittiğini anlamaya çalışan kahramanımız, günün ilk ışıklarıyla Elizabeth' in evinin yolunu tutar. Anlattıklarının mantıksız olduğunun farkındalığıyla, Elizabeth' den kendisine bir şans vermesini ve eve dönmesini isteyen Mark, yoğun ısrarlar sonrasında en nihayetinde onu ikna etmeyi başarır. Yıllar önce kaybettiği Jacob' ın acısını halen yüreğinde yaşayan ve  ölümünden ötürü birbirlerini suçlayarak boşandıkları günü, sanki dünmüş gibi hatırlayan Elizabeth, neler olup bittiğini kendi gözleriyle görmek için eve gelmeyi kabul eder. Büyük bir aşkla başlayan ve oğullarının ölümüyle sona eren ilişki, Jacob' ın paranormal bir şekilde ortaya çıkışı ile yeni bir boyut kazanır. Jacob, annesi ve babasının daima birlikte ve yanında kalmasını istemektedir...

İyi; Yürek ısıtan hikayesi ve başarılı oyuncu kadrosu ile göz atılması gereken bir dram- gerilim filmi. 
Kötü; Bir Blumhouse yapımı olsa da korku- gerilim severler için fazla bir şey vadetmediğini söylemeliyim. Gizem seviyesi de bir tık daha iyi olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!