Traffik (2018)

Fatih Varlık
0
Kız arkadaşı Brea' ya sürpriz yapabilmek için uzun süredir planlar yapan John, en nihayetinde samimi arkadaşı Darren' ın yardımı ile güzel bir organizasyon yapmayı başarır. Şehir dışında dağlık bir arazideki ultra lüks malikanenin yolunu tutan kahramanlarımız daha şimdiden kendilerini nelerin beklediği hususunda epey heyecanlıdır. Zira ünlü oyuncuların menajerliğini yapan Darren, kankası John' un mutluluğu için kesenin ağzını açmış görünmektedir.
Seyahat öncesinde patronuyla kavga ettiği için epey gergin olan Brea, araştırmacı gazeteci olarak misyonunun, toplumu kaosa sürükleyen olaylar ve kişilere karşı bakış açısı kazandırmak olduğunu dillendirmektedir. Ancak patronunun kısa yolu seçip, kendisini yok saymasından ötürü bir hayli sinirlenen kahramanımız yol boyu John' a dert yanmayı sürdürse de son derece tatsız bu konudan tatil boyunca bir daha bahsetmeyeceğine söz verir. Öte yandan uzun bir yolcuğunun akabinde yakıt almak için bir benzin istasyonunda duraklayan çiftimiz, tekinsiz görünüşlü bir grup motosiklet çetesi üyesinin sözlü tacizine uğrar. Dahası tuvalette karşılaştığı bitkin, son derece tuhaf görünümlü bir kadından oldukça etkilenen Brea, kadının yardıma muhtaç olabileceği hususunda partnerine durumdan söz eder. Olan bitenlerden epeyce keyfi kaçan John, bir an evvel malikaneye gidip artık keyif sürmelerinin zamanı geldiğini yeniler. Her ne kadar kadının yüzü bir türlü gözünün önünden gitmese de John' u mutlu edebilmek ve kendisi için yapılan organizasyonu mahvetmemek için elinden geleni yapmaya kararlı olan Brea, lüks malikaneye ulaştıklarında konfor ve havuza adapte olmakta gecikmez. Tam her şey yoluna girmişken, kız arkadaşı ile çat kapı ziyarete gelen Darren, tüm atmosferi altüst ettiğinin farkındalığından ustalıkla kaçınmaktadır. İmdadına salonda sahibi belli olmayan bir telefonun çalması yetişir ve bunun bir uydu telefonu olduğunu keşfetmeleri ile tüm dikkatler oraya kayar. İşin ilginci çok geçmeden kapıda davetsiz bir misafir belirir ve telefonun kendisine ait olduğunu söylemektedir. Neler olup bittiğini keskin zekâsı ile çözmeye başlayan Brea, başlarının belada olduğunu fark eder. Malikanenin etrafı sarılmıştır...
 

İyi; Sürükleyici kurgusu ve özellikle ikinci yarısı itibariyle artan gerilim seviyesiyle, atmosfer de düşünüldüğünde göz atmaya değer bir yapım. 
Kötü; Klişe bir temada, sürprizlere yer vermeden lineer bir şekilde ilerleyen senaryo yüksek beklentiye sahip izleyecileri hayal kırıklığına uğratabilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!