The Rental (2020)

Fatih Varlık
0
Charlie, anlaşma aşamasına getirdikleri büyük bir projenin ardından ortağı Mina' nın da sıcak bakması üzerine, eşleriyle birlikte ufak bir kutlama yapmak için organizasyon yapmaya karar verir. Charlie kız arkadaşı Michelle'e, Mina ise aynı zamanda Charlie'nin kardeşi olan sevgilisi Josh' a haber verir. Hep birlikte eğlenceli bir haftasonu geçirebilmek için gözlerden ırak, okyanus manzaralı lüks bir malikaneyi seçen kahramanlarımız, rezervasyon işlemlerinin ardından yola koyulurlar. 
Uzun bir araba yolculuğunun ardından malikaneye ulaşan kahramanlarımız, Taylor isimli sevimsiz bir aracı ile buluşup, rezervasyonlarını tamamlarlar. Taylor' ın tuhaf tavırlarından ve ırkçı hareketlerinden pek de hoşnut olmayan gençler, keyiflerini kaçırabilecek son şeyin bu adam olabileceği hususunda hem fikir olup, anahtarı aldıkları gibi eve yerleşirler. Neyse ki malikanenin gerçekten de fotoğraflardaki gibi enfes bir manzaraya sahip olduğunu gören kahramanlarımız vakit kaybetmeden etrafı kolaçan etmeye ve eşyalarını yerleştirmeye başlarlar. Dolu dolu geçirmeyi umut ettikleri iki günlük tatil için iyiden iyiye havaya giren Charlie, yanlarında getirdikleri otların da etkisiyle felekten bir gece geçireceğinden emindir. Okyanus manzarası ve temiz havanın da çarpmasıyla yorgun düşen, ertesi gün sabahın erken saatlerine yürüyüş planı olduğu için müsaadesini isteyip odasına çekilen Michelle ise keyifsiz görünmektedir. Fevri tavırlarından ve asabiliğinden ötürü zaman zaman Mina'ya zor anlar yaşatan Josh' a gelirsek, gecenin ilerlemesi ve alkolünde etkisiyle birlikte kabuğuna çekilip kendi halinde takılmaktadır. Öte yandan gün ortasında Taylor' ın tavırlarından ve kendisini hedef almasından şikayetçi olan Mina ise içten içe bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetmektedir. Her ne kadar arkadaşları paranoyakça yaklaştığını düşünse de takip edildiklerini ya da gözetleniyor olabileceklerinden dem vurmaktadır...


İyi; Oyunculuk, mekan ve atmosfer olarak başarılı, özellikle bir grup genç ve başlarından geçenler temalı filmleri sevenler için göz atılabilir bir alternatif. 
Kötü; Gerilim seviyesi bir tık daha iyi olabilirdi. Sürpriz faktöründen uzak, tahmin edilebilir kurgu ise bir diğer eksi. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!