Oxygène (2021)

Fatih Varlık
0

Oxygène (2021)
Kriyojenik bir kapsülde, sistem arızası sonrasında derin uykudan uyanan Elizabeth, tam bir belirsizlik ortamında gözlerini açar. Kafasında onlarca elektrot, bileklerinde nabız ölçerler ve belinde bir sindirim/boşaltım spiraliyle uyanan kahramanımız, neler olup bittiğini anlamak için yoğun çaba sarf etmektedir. Kim olduğunu dahi hatırlamakta epeyce zorlanan Elizabeth en nihayetinde devreye giren M.I.L.O isimli sesli kontrol bilgisayarı sayesinde sorularına cevaplar almaya başlar. Ancak çok daha önemli bir problem ufukta belirir. Zira sınırlı miktarda oksijeni kaldığını öğrenen kahramanımız, ölüme terk edildiğini düşünmektedir...
Oxygène (2021)
M.I.L.O ile iletişim kurarak başına neler geldiğini kavramaya çalışan Elizabeth, bilgisayardan aldığı cevaplar sonrasında daha da karmaşık bir bilinç düzeyine sürüklenir. Ciddi hafıza problemleri yaşamasının yanı sıra neden kapsülde olduğuyla ilgili bir türlü doyurucu bir açıklamaya kavuşamayan kahramanımız, yerin metrelerce altında kapalı döngü bir sistemde -deyim yerindeyse bir tabutun içinde- kapana kısıldığını hissetmektedir. Buraya kendi rızasıyla mı geldiği ya da alıkonularak mı tutulduğu hususunda kafa yormaya başlayan Elizabeth, M.I.L.O' nun verdiği cevaplar sayesinde hem sistemin yeteneklerini keşfetmeye hem de derin uykudan nasıl uyandığına ilişkin bir açıklama geliştirmeye başlar. M.I.L.O sayesinde internete bağlanabileceğini dahası telefon görüşmeleri dahi yapabileceğini kavrayan Elizabeth, derin bir nefes alıp, polislerden destek almaya, zorla alıkonulduğunu ihbar etmeye karar verir. Ancak konuşmalar pek de umduğu gibi gelişmemekte, bir türlü meramını dile getirememektedir. Şüphesiz hafızındaki boşlukların bir türlü dolmaması bir kenara, neyin gerçek neyin yanılsama olduğu hususunda bile kafası son derece karışık olan kahramanımız, sancı dolu bir kâbusun ortasına uyandığını düşünmeye başlar. Kim olduğu ne iş yaptığı ve neden burada olduğu sorularının dayanılmaz ağırlığı altında an ve an ezilmektedir. Dışarıdan yardım gelmeyeceğine ikna olduğunda ise bir şekilde kapsülden çıkmanın yollarını aramaya karar verir. Öte yandan kalan oksijen seviyesi giderek azalmakta olduğu bilgisi, M.I.L.O' nun adlandırmasıyla canlı formun yok olmasına sadece dakikalar kaldığına işaret etmektedir...


İyi; Tek mekanda geçen gerilim filmlerinden hoşlananlar için göz atılabilecek, başarılı bir bilim-kurgu alternatifi. Oyunculuk, dram ve  gizem seviyesi de fena değil.
Kötü; Filmin süresi göz önüne alındığında, aksiyon seviyesinin son derece düşük olmasından sebep, yer yer sıkıcı gelebilecek bir formata dönüşebiliyor. Daha fazla twist ve zekice kurgulanmış diyaloglar görebilsek bir üst seviyeye adım atabilirmiş..
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!