No Exit (2022)

Fatih Varlık
0

No Exit (2022)
Sıkıntılı günler geçiren Darby, uzun süredir görmediği annesinin iyi olmadığı haberini alınca olası bir kötü sona geç kalmamak için hızla hastanenin yoluna tutar. Ancak yaklaşan büyük bir fırtına sonrasında tali yolda önünü kesen şerifin önerisini ciddiye almak zorunda kalan kahramanımız en azından fırtına dinene dek orman sapağındaki bir dinlenme tesisinde konaklamaya karar verir. Cep telefonun da servis dışı kaldığını fark edince isteksizce içeri adımını atan Darby, kendisi gibi hava muhalefetinden ötürü bir bakıma burada mahsur kalmış bir grup insanla karşılaşır.
No Exit (2022)
 Donanmadan emekli olduğunu söyleyen Ed, hemşire eşiyle birlikte takılmaktadır. Bir süre evvel kar yağışından ötürü yollar kapanmaya başladığı için buraya sığındıklarından dem vurup, epeyce moralsiz görünen Darby'yi sıcak bir şekilde masalarına buyur ederler. Telaşlı gözlerle etrafı süzen kahramanımız, uzak bir masada elindeki iskambil kağıtlarıyla oynayan asosyal bir tipin yanı sıra pencere kenarında umarsızca uzanmış bir başka genç adam daha olduğunu fark eder. Neyse ki ortamın kasveti kısa süre içerisinde dağılır ve ufak bir tanışma faslının akabinde daha hızlı vakit geçirebilmek için aynı masa etrafında kağıt oynamaya karar veren kahramanlarımız bir yandan da birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulup, koyu bir sohbete girişirler. Biraz temiz hava almak içim müsaade isteyen Darby, arabasına göz kulak olmak için etrafa göz atarken hemen karşıdaki bir panelvan araçtan gelen sesler sonrasında merakına yenik düşüp kapıyı yoklamaya karar verir. Küçük bir kız çocuğunun elleri kolları bağlı şekilde alıkoyulduğunu keşfettiğinde ise dehşete kapılır. Zira az önce tanıştığı kişilerden birinin bu işte parmağı olduğuna emin olsa da gerek telefonların çekmemesi gerekse de fırtınadan ötürü yollar kapalı olduğu için kapana kısılan kahramanımız bir yandan da küçük kızı kurtarabilmek için esaslı bir plan yapmaya girişir. Çaktırmadan aracın sahibini deşifre edebilirse geri kalanlara durumu anlatıp kızı kurtarabileceğini düşünen Darby, çok geçmeden bir dizi sorunla yüzleşmek zorunda kalır. Üstelik zaman da aleyhine işlemektedir...
İyi; Atmosfer ve gizem seviyesi olarak başarılı bulduğum, grup dinamikleri ve kurgu olarak da ilgi çekici bir yapım. Giderek tırmanan gerilim ve sürpriz faktörleri başlıca artılar.
Kötü: Diyaloglar daha ilgi çekici olabilirdi. Senaryo kendini izletse de farklı dokunuşlarla bir tık daha kaliteli bir gizem-gerilim filmine dönüşebilirmiş.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!