Nefarious (2023)

Fatih Varlık
0

Nefarious (2023)
Bir dizi cinayetten hüküm giyen Edward, son duruşmanın akabinde idam cezasına çarptırılır. Ancak psikiyatristinin şüpheli bir şekilde intihar etmesi sonrasında eyalet yasaları gereğince son bir psikiyatrik değerlendirme hakkı kazanır. Zira bedeninde yaşayan bir iblis olduğunu iddia eden Edward, deli numarasına yapıp infazdan kurtulmaya çalıştığını düşündürse de otoriteler tarafından klinik bir vaka olarak görülmektedir.

Nefarious (2023)
Hapishane yönetimi tarafından formalite olarak nitelendirilen son bir psikiyatrik değerlendirme için Dr. Martin davet edilir. Seçkin bir psikiyatrist olan Dr. Martin, kariyeri derecelerle dolu, popüler bir figürdür. Kamuoyunun ve hapishane yönetiminin aksine herkesin adil bir şekilde yargılanma hakkı olduğunu savunan kahramanımız, objektif bir değerlendirme yapabilmek için mahkumla karşılıklı oturabileceği, kimsenin müdahil olmayacağı bir ortam hazırlanmasında ısrar eder. Her ne kadar hapishane yönetimi Edward'ı usta bir manipülatör olarak adlandırıp, şeytanın avukatlığını yapmaması hususunda uyarıp kalemini kırmak için bir hayli sabırsızlansa da Dr. Martin bu işi bildiği şekilde yapacağını söyleyip, taviz vermeyi reddeder. Basit bir şekilde Edward'ın deli olup olmadığını sorgulaması istenen Dr. Martin, Edward ile henüz ilk tanışma anından itibaren karşısında gerçekten de retoriği yüksek, laf cambazı bir karakter görür. Edward kendisini Nefarious olarak tanıtıp, deli olmadığını aksine konak canlıda yaşayan son derece zeki, kadim bir iblis olduğunu aktarır. Dr. Martin ise teoloji uzmanı olmadığını söyleyerek bu tarz tartışmalardan kaçınacağını belli edip ateist bir birey olduğunun altını çizerek kendi sorularını sormaya başlar. Ancak kısa süre içerisinde giderek sıkıcı hale bürünen konuşmanın kontrolünü ele geçiren Edward, kontra sorular sorarak, Martin'in geçmişine yönelik iğnemeler yapmaya başlar. Bu bilgileri nereden edindiğini açıklamayı reddederek gizemli tavrını koruyan Edward, en nihayetinde kahramanımızın dikkatini çekmeyi başarır. Dahası bu binadan ayrılana dek üç cinayet işleyeceğini de söyler. Dr. Martin kimseye zarar vermeye niyeti olmadığını dillendirip bu tip laf cambazlıklarını aşmaları gerektiğini aktarır. Zira zaman daralmaktadır ve kaderi ufacık bir imzaya bağlı olanın kendisi olmadığını hatırlatır. Edward' ın ise durmaya niyeti yoktur...
İyi; Sürükleyici kurgusu, etkileyici diyaloglar ve gizem seviyesiyle göz atılması gereken başarılı bir psikolojik gerilim filmi. Oyunculuk ve gerilim seviyesinin giderek yükseldiği atmosfer de başlıca artılar.
Kötü; - 
Editör'ün Puanı


Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!