11-11-11 (2011)

Fatih Varlık
0
Joseph Crone hatırı sayılır materyalist bir yazardır.Eserlerinde sık sık içinde yaşadığı çelişkileri, gizemli şekilde kaybettiği ailesini  ve o dönemlerden hala bünyesinde yer edinmiş buhranlarını konu edinmektedir.Son eseri üzerinde çalışmaya başlayan kahramanımız,bir yandan da manasız hayatına anlamlar yüklemek üzerine terapilere gitmektedir.İnsanların dertlerini,acılarını,sıkıntılarını dinleyerek kendi varoluş gayesini keşfetmeye çalışan Joseph,ne yazık ki mental olarak günden güne erimektedir.Neden halen hayatta olduğu sorusunun cevabını bulana dek huzura kavuşamayacaktır...
Terapi toplantılarının birinde tanıştığı Sadie ile henüz adını koyamadığı bir bağ kuran kahramanımız,aynı günün devamında ölümcül bir trafik kazası atlatacaktır.Neyseki hayatta kalmayı başaran Joseph,Sadie’nin söylediklerinden de esinlenerek yaşaması gerektiğini ve bu nedenle ölümcül kazadan en ufak bir sıyrık dahi almadan kurtulduğunu düşünmeye başlamıştır.Peki ama ne için yaşamalıdır?Sürekli sorguladığı manasız hayatının,belki de Barcelona’da,babaevinde saklı, bazı gizemleri vardır.
8.11.2011 tarihinde yaşadığı kazanın hemen akabinde,babasının durumunun hiç iyi olmadığı haberini alan Joseph,apar topar Barcelona’ya gidecektir.Kardeşi Samuel (Barcelona’da yerel bir kilisede rahip)ve babası ile çok uzun süredir görüşmeyen kahramanımız,esasında hiç iyi anıları olmayan babaevine adım atma konusunda bile çekincelere sahiptir.İsteksiz olarak da olsa eve yerleşen Joseph,etrafında meydana gelen bir takım garipliklerin artması ile paranoyak birine dönüşecektir.Kardeşi Samuel ile sık sık din konusunda tartışmalar yaşayan kahramanımız,geceleri saatler 11.11’i gösterirken çeşitli badireler atlatacaktır.Dahası evdeki kamera kayıtlarını inceleyen Joseph,saatler tam 11-11 iken monitöre yansıyan karanlık ürpertici metafizik cisimler nedeniyle dehşete kapılacaktır.Hayatında hiç olmadığı kadar rakamlarla haşır neşir olmaya başlayan kahramanımız,ailesini kaybettiği günün tutanaklarında da saatlerin 11.11’i gösterdiğini anımsayacaktır.
Peki ama 11-11 ‘in anlamı nedir?Kütaphanade bazı araştırmalar yapan Joseph,her ne kadar ateist birisi olsa da,11-11-11 tarihine yaklaşılırken başının büyük belada olduğunun farkına varacaktır.Bazı güçler onu ve ailesini kendilerine hedef olarak seçmiştir...
Sümerler 11 kasımın önemli bir tarih olduğuna inanırlardı.11.günde 11.ayda 11.yılda bir kapı açılacak ve ordan ölümlü gözlerin göremeyeceği şeyler dünyaya gelecek.Ve o gün masumların kanı dökülecek.Ve bu kurbanlardan sonra kötü bir varlık doğacak.İnançları yok edecek ve yıkımı başlatacak.Kötülüğü doğuracak bir kurban,kıyameti getirecek bir kurban. 

İyi;Son çeyrek ,tarihi mimarisiyle filme ev sahipliği yapan mistik Barcelona şehri.
Kötü;Çok film izlemekten midir bilinmez,filmin başlarını 1408 filminin girişine(orada da materyalist bir yazar vardı),terapi toplantıları bölümünü (Fight Club’a),filmin atmosferini ve gidişatını ise (Darkness (2002))yapımlarına benzettiğimi ve o filimlerden hafızalarımızda yer edinmiş bazı özel sahnelerin,kopyalandığı hissine kapıldım desem yeridir.
Gereksiz:Film boyunca 11-11 olayı o kadar çok tekrar edildiki,sıkmadı desem yalan olur.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!