Splice (2009)

Fatih Varlık
0
Clive,Elsa çifti büyük bir ecza şirketinde biyokimya çalışmalarını yürüten dünya çapında tanınmış iki bilim insanıdır.Çalışmalarını genelde hayvanlardan elde ettikleri genler ve onların diğer türlerden elde edilen gen çiftleriyle melezlerinin oluşturulması ile yürüten kahramanlarımız,çalıştıkları şirketin kısa vadede yüksek kar elde etme politikasından ötürü sorunlar yaşamaktadır.Öyle ki belki de insanlık tarihinin en büyük buluşunu keşfederek,litaratüre gireceklerdir ancak onlardan istenilenler sadece ticari kaygıları karşılamalarıdır.
Şirketin imkanlarını kullanarak kendi gizli projelerine yoğunlaşan ikilimiz,bu sefer daha önce denenmemiş önemli bir melez üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.İşin ilgi çekici yanı ise melez üzerinde bilhassa Elsa’nın genleri kullanılmıştır.Oluşturan embriyonun implantasyonu sonrasında,bu işi başarabileceklerine inançları giderek artan çiftimiz çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.Ancak embriyonun beklenilenin aksine oldukça hızlı bir şekilde gelişim göstermesi ve doğuma hazır hale gelmesi kahramanlarımızı epey tedirgin etmiştir.Departmanda bir şeylerin gizli saklı yürütüldüğünden emin olan Gavin (Clive'ın kardeşi) bir şeylerin ters gittiğinin farkındadır.
Deneyin beklentilerinin dışına çıkması ile doğan organizmayı yok etmeyi düşünen Clive,Elsa'nın kendisine engel olması ile ona yaşama sanşı verecektir.Zira Elsa hiç bir zaman kariyerini riske atarak bebek yapmayı düşünmemiştir ve belki de bundan ötürü olsa gerek Dren ismini koyduğu melez canlı ile duygusal bir bağ kurmaya başlamıştır.Bu arada Dren oldukça hızlı bir gelişim göstermektedir,dahası Elsa'nın tahminlere göre zaten kısa bir süre sonra doğal yollardan ölümü tadacaktır.Gavin'in de neler olup bittiğini öğrenmesi ile zor durumda kalan çiftimiz,Dren'in tesisten uzaklaştırarak şehir dışındaki terk edilmiş bir çiftlik evine götürecektir.
Kısa sürede inanılmaz bir evrimsel adaptasyon gösteren Dren,Elsa'nın yoğun ilgisi ile giderek insana özgü yönlerini geliştirmektedir.Fiziği de insanı andırmaya başlamıştır.Ancak bilim adına bu canlıya sahip çıkan kahramanlarımız,zamanla onun duygusal beklentileri ve özellikle Elsa'nın genlerinden ötürü bazı özellikler sergilemeye başlaması ile köşeye sıkışacaklardır.Ellerinde halen deneyi sonlandırma şansı varken,Dren'ın yaşama hakkına sahip çıkan ikilimiz bakalım verdikleri karar hususunda pişman olacak mıdır?


İyi:Pozitif bilimin kullanıldığı yapımda genel izleyici kitlesinin anlayabileceği şekilde geçişler başarılı.Kurgu iyi,sıkılmadan izlenir.Hatta arada ufak bir şeylerde öğrenilir.
Kötü;Bilimsel olarak düşünürsek tamamen mantık hataları ile dolu bir yapım.
Gereksiz;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!