The Strangers (2008)

Fatih Varlık
0
“FBI’ a göre her yıl Amerika’da yaklaşık 1.4 milyon şiddet vakası yaşanıyor. 11 Şubat 2005 gecesi Kristin McKay ve James Hoyt yakın bir arkadaşlarının düğünlerinin ertesinde oturdukları yazlık eve döndüler. Orada gerçekleşen acımasız olay halen tam olarak aydınlatılabilmiş değil.”
Bir dostlarının düğününden gecenin geç saatlerinde dönen Kristin ve James, ufak bir kaçamak yapmak amacıyla James’ in ailesine ait gözlerden uzak müstakil bir eve gitmeye karar verirler. Eve ulaşan genç çiftimiz, James’in günler öncesinden planladığı romantik bir gece için hazırdır.
Güller, şampanya ve en önemlisi aşk... James, Kristin’in kalbinin kapılarını açacak olan tüm anahtarlara sahiptir. Ancak gece iyi başlasa da pek de umdukları gibi ilerlemez. Saat gecenin 4’ ü gösterdiği sıralarda çiftimizin kapısı çalar. James kapıyı açar ve karanlıktan ötürü suratı net seçilemeyen bir bayan Tamara burada mı diye sorar. James bayana bir yanlışlık olduğunu anlatır ve yardımcı olamayacağını söyleyerek kapıyı kapatır. Tamara da kimdir? Bu gelen bayan gerçekten de bir tesadüf eseri mi bu eve gelmiştir ya da gecenin dördünde dışarıda tek başına ne yapmaktadır?Bütün bu soruların cevabını arayan Kristin ve James bir hayli tedirgin olurlar. Ne de olsa bir günlük kaçamak için geldikleri bu ıssız yerde, gecenin bir yarısında gizemli bir ziyaretçinin kapılarına dayanması sevimsiz bir durumdur. James’ in romantik bir gece hayalleri de tabii bu olumsuz gelişme ile sekteye uğrar. Asıl can sıkıcı dakikalar ise tam da gizemli ziyaretçinin gitmesi ile başlar.
 Gecenin dördünde ayaklanan çiftimizi bir daha uyku tutmaz. Sigara almak için dışarı çıkan James, güzel partnerini tek başına bırakır. Kristin ise yaşadığı tedirgin edici olayın ardından bir hayli ürpermiştir, hızlıca bütün kapı ve pencereleri kapatır. James gittikten kısa bir süre sonra yeniden o gizemli ziyaretçi döner ve yeniden Tamara’yı sorar. Kristin’in kapıyı açmaya cesareti yoktur ayrıca bu koskoca evde sanki duvarlar üzerine gelmeye başlamıştır. İyice kontrolü kaybeden Kristin, James’i arar ve hemen dönmesini ister. Gece henüz yeni başlamıştır...
İyi;Gizemli atmosferi ve sıkmayan kurgusu ile başarılı tek mekan filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.
Kötü;Finale doğru artan beklenti ne yazık ki çok ucu açık bir şekilde sonlanıyor.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!