The Dark Hour (La hora fría) (2006)

Fatih Varlık
0
Din kaynaklı olarak başlayan savaş,biyolojik silahlar ve sonrasında nükleer saldırılar ile yeryüzünde yaşamı felç etmiştir.Hayatta kalmayı başaran bir grup insan eskiden büyük bir alışveriş merkezi olan binanın yer altı sığınaklarında yaşamlarını sürdürmektedir.Olayın ardından tamı tamına dokuz yıl geçmiştir ve sığınağın ötesinde dış dünya adına hiç bir kalmamıştır.
Kullanılan biyolojik silahlar sebebiyle virüsün enfekte ettiği insanlar zombi vari yaratıkları dönüşmüştür.Ayrıca nükleer saldırının ardındansa dünyevi olmayan sıradışı varlıklar etrafta gezer olmuştur.İşte tüm bu garabet atmosfer içerisinde hayatta kalmayı başaran bir avuç insan (Jesus,grubun lideri Maria ve sevgilisi Pablo,gay çift Lucas ve Mateo,gök bilimci Magdalena ve kızı Ana,eski bir asker Pedro ve yalnız kovboy Judas) yiyeceklerinin ve ilaçlarının bitmeye başlaması ile dışarı çıkıp eksikleri tedarik etmek zorundadır.
Sığınakta elektrik ve su hususunda problem yaşamayan kahramanlarımız ilaç konusunda epey sıkıntılıdır.Zira birkaç gün arayla gerçekleşen 'soğuk saatler' sıcaklığın epey düştüğü,hastalıklara ortam hazırlayan zor zamanlardır.Dış dünyada neler olup bittiğinden bihaber bu sığınakta doğup büyüyen Jesus ise el kamerası ile olan biteni kaydetmektedir.

İyi;Kurgu,mekan başarılı.Sürükleyici bir yapım.
Kötü;Son çeyrek çok vasat.Filmin bir üst seviyeye çıkamamasında en önemli etken.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!