Chain Letter (2010)

Fatih Varlık
0
"Yaşam, olayların karanlık bir zinciridir."    (Friedrich Nietzsche)
Liseden birbirlerini tanıyan altı yakın arkadaş,teknoloji ile epey haşır-neşir olup bütün nimetlerinden yararlanmaktadır.Okulda hocalarının bir şeyin iyi bir yanı varsa muhakkak kötü bir yanı da vardır sözünü göz ardı eden gençler,tanımadıkları birinden mesajlar ve e-postalar almaya başlayacaklardır...
Neil internet üzerinden oyun oynarken yeni tanıştığı biri tarafından anlamsız bir mail alır."Her zincirin bir halkası vardır.Her halka bir yaşamdır..."diyerek başlayan e-posta,yirmidört saat içerisinde zinciri kırması gerektiğini yoksa öleceğini söyleyerek ağır tehditlerle sona erer.Bunun sıklıkla başına gelen spam postalardan biri olduğunu düşünerek silmeyi düşünen kahramanımız,kız kardeşi Rachael'in yanlışlıkla diğer arkadaşlarına bu maili yönlendirmesi ile henüz farkında olmadığı büyük bir belanın arkadaşlarına da bulaşmasına neden olacaktır.
E-posta listesindeki tüm arkadaşlarına maillerin iletilmesi ile tanımadıkları birinden tuhaf mesajlar almaya başlayan kahramanlarımız,birinin kendilerine şaka yaptığını düşünerek bu olayı pek de önemsemezler.Lakin arkadaşlarının teker teker öldürülmesi ile dehşete kapılan gençler,Dedektif Crenshaw'ın işe dahil olması ile zor durumda kalırlar.Cinayetlerdeki tek ortak nokta cesetlerin yakınında bulunan büyük halkalardan oluşan zincirlerdir.İpucu olan zincir halkaları sayesinde katilin izini sürmeye başlayan dedektif bu arada Jessie ve arkadaşlarının aldığı tehditler içeren mesajlardan haberdar olur.Dahası ölümler sandığı gibi basit bir seri katil tarafından değil çok daha karmaşık bir tarikat tarafından işlenmektedir.


İyi;Sıkıcı değil.Konu olarak Saw serisi ve The Collector (2009) filmlerini anımsatan yapım boş zamanınız varsa göz atabileceğiniz alternatifler arasında yer alıyor.
Kötü;Oyunculuk vasat,bazı mantık hataları mevcut.Kurgu sonlara doğru bocalıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!