13 game sayawng (2006)

Fatih Varlık
0
Pusit ekonomik açıdan zor günler yaşayan genç bir satış temsilcisidir.Hem ailesine maddi anlamda gerekli desteği verememesinden  hem de çevresindeki insanların yaptığı işe saygı duymamasından ötürü sıkıntılı günler yaşayan kahramanımız işten de kovulunca çaresizliğin esareti altına girer.Tam da intiharı düşünmeye başladığı anda gizemli birisinin cep telefonuyla araması ve sonrasında vaad ettiği büyük ödül Pusit'in ilgisini çekmeyi başaracaktır.
Öncesinde bunun iş arkadaşlarından birinin hain bir şakası olabileceğini düşünen kahramanımız telefondaki sesi dinledikçe ikna olmaya başlar.13 tane görevi yerine getirmesi gerekmektedir.Bu sayede her görevin ardından sürekli iki katı kazanç şeklinde büyük para ödülünü kazanacaktır.Kurallar ise basittir;oyundan çevresindeki kimseye bahsetmeyecek,kendisinden istenenleri sorgulamayacak,görevlerden birinde pes ederse o ana kadar kazandığı bütün parayı kaybetmeyi göze alacaktır.Pek fazla seçim şansı bulunmayan Pusit derinlemesine düşünmeden,neler yapması isteneceğini hesap etmeden oyuna dahil olmayı kabul eder.Zira ancak bu şekilde ekonomik darboğazdan kurtulabilecek ve kendi deyimiyle yeni bir başlangıç şansı yakalayacaktır.Görevleri yerine getirdikçe gerçekten de garanti edildiği gibi hesabına paraların yattığını gören kahramanımız,büyük ödüle ulaşmak için giderek hırslanır ve  elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret eder.Ancak her bölüm bir öncekinden daha zorlu ve tehlikelidir.Pusit çok geçmeden hiçbir şeyin umduğu gibi gitmediğini anlayacaktır...


İyi;Sürekli merakınızı tetikleyecek dinamik bir kurguya sahip.Akıcı senaryo ve özgün fikirler tatmin edici.Bu filmi sevenler benzer tarza olan Would You Rather (2012) ve Chain Letter (2010) yapımlarına da göz atabilirler.
Kötü;Oyunculuk ve atmosfer bakımından sınıfta kaldığını ekleyelim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!