Dread (2009)

Fatih Varlık
0
Dread (2009)
Sinema öğrencisi Stephen pek arkadaş canlısı olmayan gotik takılan,çocukluğunda abisini bir trafik kazasında kaybettiği için arabalardan nefret eden bir gençtir.Günün birinde felsefe dersinde Quaid isimli sosyopat,gizemli birisiyle tanışır.Artık rutin hayatını tümüyle alt-üst edecek farklı bir başlangıç zamanı gelmiştir.
Quaid henüz altı yaşındayken eli baltalı bir saldırganın evlerine girip ailesini katlettiğine şahit olmuştur.O andan itibaren hiçbir zaman normal biri olmayan kahramanımız Stephen'ı kendisine yakın bularak korku üzerine bir çalışma yapmaya teşvik eder.Başlarda bu fikre sıcak bakmayan Stephen sonrasında tezi için yararlı olabileceğini düşünerek yakın arkadaşı Cheryl'yi de projeye dahil edip daha birkaç gün önce tanıştığı Quaid'in önerisini kabul eder.Gözlerden uzakta köhne bir evde tek başına yaşayan Quaid,evini açıp çalışmalar karşılığında herhangi bir beklentisi olmadığı yenileyerek yardımcı olur.Kafa kafaya veren üçlümüz yaşamlarının belli evrelerde travmalar yaşamış,halen korkularıyla yüzleşemeyen gönüllülerle röportajlar yapmaya başlar.Özenle hazırladıkları sorular sayesinde korkunun derinlerine inmeye,mantıklı sebepler bulmaya çalışan kahramanlarımız,Quaid'in bir türlü tatmin olmamasından ötürü şiddetli tartışmalara girişirler.Öte yandan kütüphanede çalışan ve dış görünüşüyle ilgili kompleksleri olan Abby hikayesini anlatmak için röportaj vermeye ikna olur.Çember giderek daralmaya başlamıştır.Sıra üçlüye geldiğinde ise birtakım karanlık sırlar ortaya çıkacaktır...


İyi;Clive Barker'ın kısa hikayesinden uyarlanmış olup sıradışı bir psikolojik gerilim filmi izlenimi veriyor.Buhranlı atmosfer ve karakter betimlemeleri başarılı.Oyunculuk tatminkar.Senaryo ilgi çekici...
Kötü;Ciddi anlamda rahatsız edici sahnelere sahip.Bütün itibariyle sürükleyici bir yapım olsa da yer yer sıkıcı bölümler yok değil.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!