The House of the Devil (2009)

Fatih Varlık
0
The House of the Devil (2009)
Korku-gerilim eksenli yapımlardan tanıdığımız Amerikalı genç yönetmen Ti West'in en çok beğeni kazanan filmi "The House of the Devil" şeytan-şeytani güç temalı başarılı bir alternatif.2009 yılında vizyona girmesine rağmen 80'li yıllarda geçen bir hikayeyi anlatan yapım,atmosfer olarak oldukça iddialı.
The House of the Devil (2009)
Üniversite öğrencisi Samantha Hughes,öğrenci yurdundaki oda arkadaşının dağınıklığından muzdarip tek başına yeni bir eve taşınmaya niyetlenir.Şansının yaver gitmesi sonrasında tam da aradığı gibi bir ev bulan kahramanımız,kirayı karşılayabilmek için iş bakınmaya başlar.Okulun panosunda bebek bakıcısı ilanını gören Samantha üstesinden gelebileceğini düşünüp aramaya karar verir.Telefon görüşmesinin ardından kasabadan epey uzaklarda yaşayan Ulman ailesinin malikanesine davet edilen kahramanımız,arkadaşı Megan'ın arabayla bırakması sonrasında ev sahibi ile tanışır.Mr.Ulman Samantha'ya aslında bakması gereken kişinin bir bebek olmadığı yaşlı annesi olduğunu söyler.Vazgeçmesini engellemek adınada sadece birkaç saatliğine evde kalması için teklif ettiği fiyatı dört katına çıkarır.Zira gece gerçekleşecek ay tutulması Mr:Ulman'ın fazlasıyla ilgisini çekmektedir.Kirasını ödeyebilmek için öneriyi kabul eden Samantha,Ulman'ların yola çıkması sonrasında tek başına kalır.Evin ürpertici sessizliğinden ötürü etrafı kolaçan etmeyi düşünen  kahramanımız bir dolabın içinde eski aile fotoğrafları bulur.Ancak beklentisinin aksine fotoğraflar Ulmanlara ait değildir.Bir şeylerin yolunda gitmediğini hisseden Samantha üst kattaki Mr.Ulman'ın annesinin bulunduğu odaya göz atmaya karar verir...

İyi;Atmosfer,gizem seviyesi ve oyunculuk oldukça başarılı.Bu filmi sevenlerin tema ve kurgu olarak benzer olan Darkness (2002) yapımına göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Filmin neredeyse dörtte üçü gerilim yönünden tatmin edici olsa da son derece hareketsiz ve sıkıcı ilerliyor.Senaryonun klişe olması da buna ekleyince yönetmenden biraz zeka parıltısı görebilsek iyi olacaktı.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!