The Bunker (2001)

Fatih Varlık
0
The Bunker (2001)
2.Dünya Savaşının sonlarına doğru Amerikalılar tarafından kuşatılan yedi kişilik bir Alman askeri birliği,Almanya-Belçika sınırındaki eski bir sığınağa hapsolurlar.İçeride sadece iki asker;genç bir er ve 1.Dünya Savaşını görmüş yaşlı bir asker bulunmaktadır.Yetersiz mühimmat ve lojistik destek yetmezmiş gibi üstlerine rapor veren askerler yardıma kimsenin gelmeyeceği bilgisiyle bir başlarına kalırlar.
The Bunker (2001)
Amerikalıların her an baskın yapma olasılıkları ve komuta zincirindeki bazı sürtüşmeler sığınaktaki endişe ve gerilimi tetiklemeye başlar.Öte yandan ikinci bir plan olarak kaçış güzergahı aramaya başlayan askerler sığınağın çok eski zamanlardan kalma bir tünelin üzerine kurulduğunu keşfederler.Yaşlı askerden tünellerle ilgili ne biliyorsa anlatmasını isteyen komutan,duyduğu ürpertici hikaye sonrasında oradan uzak durmaya karar verir.Öte yandan tünele girmekte ısrar eden bir grup asker ise içeride mühimmat olabileceğini düşünmektedir.Çok geçmeden yaşlı askerin geceleri herkes uyuduktan sonra gizlice tünele indiğini fark eden kahramanlarımız orada neler olup bittiğini öğrenmek için göz atmaya karar verirler.Tünelin kapılarının açılması ile bir takım gizemli,mistik olaylar yaşanmaya başlar.Uzun yıllardır kimsenin girmediği tünellerde asla yüzleşmeye cesaret edemeyecekleri derin korkular barınmaktadır...
Bir uçurumun içine baktığınızda, uçurum da sizin içinize bakar.(Nietzsche)

İyi;Mekan ve atmosfer olarak başarılı bir psikolojik gerilim filmi.Arka planda 2.Dünya Savaşı bağlantısının da olması bonus olmuş diyebiliriz.
Kötü;Yavaş ilerleyen kurgu zaman zaman sıkıcı hale gelebiliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!