Mercy (2014)

Fatih Varlık
0
Mercy (2014)
'Aşk beni mecbur etti'
Cehennem kapılarının üstündeki yazıt... Inferno (Dante)
Doğumundan itibaren sürekli kendisiyle ilgilenen ve en yakın arkadaşı olan anneannesi Mercy'e büyük bağlılık duyan George, uzun süredir onunla bir araya gelememenin üzüntüsünü yaşamaktadır. Mercy'nin yaşının da ilerlemesiyle bakım evine bırakılmasını hazmedemeyen George, artık hastalığında etkisiyle son günleri yaklaşan anneannesi görebilme arzusundadır. 
Mercy (2014)
İki oğluyla beraber hayatı göğüslemek zorunda kalan Rebecca ise annesi Mercy'nin bakım evinden ziyade evinde kendi yatağında olması gerektiğini düşünmektedir. George ve Buddy'i aldığı gibi annesinin evine yerleşen ve bakımını üstlenen Rebecca'yı zorlu günler bekler. Zira Mercy'nin kullanması gereken ağır ilaçlar bulunmakta ve zamanının çoğunu bilinçsizce yatağında geçirip, anlamsız sözcükler fısıldamaktadır. Dahası Hastur [1] denilen bir varlıktan söz eden Mercy, ondan kurtulabilmek için George'dan yardım istemektedir. Dedesi ile ilgili anlatılan şehir efsanelerinin aslını öğrenmek ve ailesinin geçmişindeki sır perdesini aralamak isteyen George, annesi ve amcasından yardım alamayacağını anlayınca kendi başına hareket etmeye karar verir. Eski fotoğraflarda anneannesi Mercy'nin elinde gizemli bir kitap olduğunu keşfeden kahramanımız, kitaba ulaşabilirse gizemi çözebileceğini düşünür. Öte yandan Mercy saldırganlaşıp  evde işler kontrolden çıkmaya başlamıştır.

İyi: Stephen King'in 1985 yılında yayınlanan kısa korku-gerilim derlemelerinin yer aldığı 'Skeleton Crew' kitabı içerisinde yer alan 'Gramma' isimli hikayeden uyarlanmış, metin ve kurgu olarak başarılı bir yapım. Oyunculuk,mekan seçimleri ve müzikler de tatminkar.
Kötü; Tam hikayede Hastur geçmiş ve Cthulhu mitosu'ndan ve  H.P. Lovecraft'dan bir şeyler görmeyi beklerken sıradanlaşan senaryo en büyük eksiklik. Ayrıca eski ev ve lanetli kitap gibi klişeler de orijinal olmayan hikaye ile birleşince sıkıcı olmaya başlıyor.
Dipnot; [1] Hastur: Cthulhu Mitosu'ndan bir varlık. Diğer adları: Tarif Edilemeyen, Adlandırılamayan, Assatur, Xastur, H'aaztre veya Kaiwan. İlk olarak Ambrose Bierce'ın kısa hikayesi Haïta the Shepherd (Çoban Haita)'da çobanların mülayim tanrısı olarak ortaya çıktı. H.P. Lovecraft'ın The Whisperer in Darkness (Karanlıkta Fısıldayan) kitabında (filme çevrilmiştir) kısaca bahsedildi.  Daha öncesinde Robert W. Chambers kendi hikayelerinde de hem insan hem de mekan olarak kullanmıştır. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!