The Visit (2015)

Fatih Varlık
0
The Visit (2015)
Annelerinin rahat bir nefes alması ve ufak bir tatil yapabilmesi için daha önce hiç görmedikleri büyükanne ve büyükbabalarının yanına gitmeye karar veren Tyler ve Becca, bir hafta vakit geçirmek pahasına yolculuğa ikna olurlar. Becca yanına kameralarını da alıp, hafta boyunca çekimler yaparak ufak bir aile belgeseli yapma niyetindedir.
The Visit (2015)
Yıllar önce bu evi terk edip ebeveynlerinden çok uzakta bir aile kuran ve bir daha geri dönmeyen annelerini, yeniden büyükanne ve büyükbabalarıyla bir araya getirip aralarındaki sorunları çözmeyi uman Becca, wi-finin olmadığı teknolojiden çok uzak bu kırsal evde vaktinin tamamını çekimler yaparak belgeselini oluşturmaya adar. Yapacak pek bir şey bulamayınca ablasına yardımcı olmaya karar veren Tyler'da kameramanlığa soyunur. Gündüzleri yaşlı ebeveynleriyle beraber hoş zaman geçiren kahramanlarımız, havanın kararmasıyla odalarına çekildiklerinde evde çeşitli gürültüler duymaya başlarlar. Ninelerinin garip davranışlar sergilemesi üzerine dedelerinden bir açıklama bekleyen gençler, doktorların gün batımı sendromu teşhisi koyduğunu öğrenirler. Hemen hastalıkla ilgili araştırmalar yapan Becca, bu durumun güneşin ve ayın ışığına karşı verilen nörolojik bir tepki olduğunu öğrenir. Dahası ilerleyen safhalarında uyum bozukluğu, gerginlik ve akli dengesizliklere yol açan bu hastalığın yaşlılarda sık bir şekilde ortaya çıktığını da öğrenmiş olurlar. Tyler'ın endişelenmemesi için ikna eden ve bunun bir yaşlılık hastalığı olup tamamen doğal olduğunu söyleyen Becca, kalan birkaç gecelerini de geçirip sonrasında eve döneceklerinin garantisini verir. Öte yandan dedelerinin bahçenin hemen dışında bir kulübede sık sık zaman geçirdiğini fark eden ve oraya girmeye karar veren Tyler, uygun zamanı beklemektedir. Havanın kararması ile odalarına çekilen kahramanlarımız, gecenin bir yarısında yine gürültülere uyanırlar. Bu kez cesaretlerini toplayıp odalarının kapısını açmaya karar veren Becca ve Tyler, bir şeylerin yolunda gitmediğinden emindir...

İyi; Signs (2002), The Village (2004), The Happening (2008) ve Devil (2010) filmlerinden tanıdığımız başarılı yönetmen M. Night Shyamalan imzası taşıyan bir yapım. Gizem seviyesi tatminkar.
Kötü; Kurguda bir takım kopukluklar mevcut ve bu durum filmin atmosferini de etkiliyor. Gerilim dozu yetersiz.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!