The Invitation (2015)

Fatih Varlık
1
The Invitation (2015)
Bir zamanların mutlu- mesut çifti Eden ve Will, minik oğullarının başına gelen trajedinin ardından ayrılırlar. Uzun bir süre ortalardan kaybolan Eden, iki yıl sonra yeni erkek arkadaşı David ile evine döner. Olan biten hüzünlü günlerin ardından kendi hayatını kuran Will ise unutmaya çalışıp, unutamamanın verdiği kasvetle içi içini kemirir vaziyette yaşamaktadır.
The Invitation (2015)
 Günün birinde Eden- David çifti tarafından nazik bir akşam yemeğine davet edilen Will, eski evine dönme ve yeniden Eden'ı görme hususunda çeşitli çekincelere sahip olmasa da eski eşinin yoğun ısrarları üzerine orada olacağını söyler. Öte yandan Eden büyük bir akşam yemeği organizasyonu içerisinde olup, eski dostlarının yanı sıra yeni dostlarını da davet etmiştir. Yemeğe katılan ve bir zamanlar kendisine ait evde bir nevi zoraki şekilde vakit öldürmeye çalışan Will, Eden'ın tüm bu olanların üstesinden nasıl gelip hala etrafa gülücükler saçabildiğini sorgulamaktadır. Samimi görünen ve konuklara kibar davranan David'le ise aralarında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştır bile. Kendisi dışında herkesin eğlenip, hoş vakit geçirdiği gecede ailesinin parçalanmasına sebep olan trajediye ait yanılsamalar görmeye başlayan kahramanımız, yemekten sonra bir an evvel bu ortamdan ayrılmayı düşünür. Ancak Eden ve David çifti son iki yıllarını nasıl geçirdiklerine ilişkin dostlarıyla sohbet etmek ve onlara dahil oldukları tarikat hakkında bilgiler vermek istemektedirler. Başlarından geçen onca kötü şeyleri nasıl alt ettiklerini ve gerçek mutluluğu bulduklarını anlatan ikilimiz, amaçlarının kesinlikle propaganda yapmak olmadığını ve konukları asla rahatsız etmeyeceklerini söyleyerek ufak bir video kaydı izletirler. Davetlilerin çoğu bunu zırva olarak görüp, nezaketen izlese de Will bir şeylerin yolunda gitmediğinden emin olmaya başlar. İç güdülerine ve altıncı hissine güvenen kahramanımız, ruhsal durumundan ötürü kimse ona itibar etmese de davetlileri uyarma çalışır. Gece henüz yeni başlamıştır...


İyi; Oyunculuk ve gerilimli atmosfer olarak oldukça başarılı bir yapım. Seyirciyi sürekli ters köşe yapan kurgu ilgi çekici. Özellikle psikolojik gerilim filmleri sevenlerin göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; Gerilimi tırmandırmak için usulca ilerleyen kurgu zaman zaman sıkıcı bir hal alabiliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Filmin başından itibaren atmosfer sizi içine çekiyor ve sürekli bir merak halindesiniz fakat baş kısımları fazla ağır ilerliyor ve fazla aksiyon yok. Ama yinede izlenebilcek bir film. İyi seyirler

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !