Come Back to Me (2014)

Fatih Varlık
0
Come Back to Me (2014)
Wrath James White' ın 'The Resurrectionist' isimli romanından uyarlama olan yapım hem eğlenceli kurgusu hem de gizem- gerilim seviyesiyle başarılı bir alternatif.
İlişkilerinde sıkıntılı günler yaşayan Sarah - Josh çifti, özellikle geçirdikleri trafik kazasından sonra Sarah' nın depresyona sürüklenmesiyle zor zamanlar yaşamaktadır. Tezini hazırlamak için gece gündüz eve kapanan Sarah, kazanın da etkisiyle bir türlü istediği seviyeye getiremediği makalesi nedeniyle epey bitkin durumdadır.
Come Back to Me (2014)
Dahası bir kumarhanede kurpiyer olarak çalışan ve sıklıkla eve sabaha karşı yorgun argın dönen Josh ile iletişimi azalıp, giderek yalnızlaşmaktadır. Öte yandan hemen evlerinin karşısına Dale isimli bir gencin taşınmasıyla, hoş bir görünüm vermek ve komşu edinmek amacıyla tanışmaya giden kahramanlarımız, görünüşünden anlaşılacağı üzere pek sosyal bir tip olmayan ve yalnız yaşayan Dale' i hayli tuhaf bulurlar. Kendi halinde birisine benzeyen ve kasabadaki ufak süpermarkette çalışan Dale ise nazik davranan Sarah' a karşı kibar olmaya çalışmaktadır. En yakın arkadaşı Leslie ile sık sık dertleşen ve ondan hamilelik hakkında fikirler almak isteyen Sarah, kazanın psikolojik etkilerini de atlattığına inanıp, artık kendisi için bebek sahibi olmanın zamanı geldiğini düşünmektedir. Leslie ise en yakın arkadaşı için her şeyin en iyi şekilde olmasını dilemektedir. Evde zamanının çoğunu yalnız başına geçirmesinden ötürü olsa gerek epeyce bunalan Sarah, zaman zaman nasıl ve ne şekilde uykuya daldığından bir haber yatağında göğsünde bir acıyla uyanırken bulur. Durumu eşine ve Leslie'ye anlatan kahramanımız bunun aşırı stresten ortaya çıkan tipik kabuslar olduğunu düşünse de son günlerde bu olayın devamlı olarak cereyan etmesi iyice içine kapanmasına ve güvensiz hissetmesine sebep olur. Leslie' nin tavsiyesi üzerine odasına kamera kurup, bu sayede uykusunda neler olup bittiğine anlam vermeyi uman Sarah, görüntüleri izledikten sonra dehşete kapılır. Çok geçmeden evde yalnız olmadığı anlayacaktır...


İyi; Sürükleyici kurgusu ve sürpriz finaliyle göz atılması gereken bir yapım. Gizem seviyesi ve oyunculuklar da tatmin edici. Bu filmi sevenler tarz olarak yakın olan Sleep Tight (2011) yapımını da  izleyebilirler.
Kötü; İlk yarısı itibariyle klişe bir film havası veriyor. 
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!