The Human Centipede (First Sequence) (2009)

Fatih Varlık
0
Avrupa turuna çıkan iki Amerikalı genç kız (Lindsay ve Jenny) gezinin Almanya bölümünde, henüz yeni tanıştıkları bir genç tarafından eğlence vaat eden bir partiye çağırılırlar. Lindsay ve Jenny partiye davet edilmeleri üzerine; takıp takıştırıp akşamın geç saatlerinde yola çıkarlar. Arabalarıyla yola koyulan kahramanlarımız,giderek sosyal yaşamdan kopuk bir alana doğru ilerlerler. Bir şeylerin ters gittiğini hissetseler de eğlenceye giden her yol mübahtır diyerek bir çıkış yolu bulmayı umarlar. Ellerinde adres olmasına rağmen kaybolmayı başaran ikilimiz, çok geçmeden arabanın tekerinin patlaması ile iyice paniklerler. Zifiri karanlığın arasında, ormanlık bir alanın kenarında durmak zorunda kalan Lindsay ve Jenny, arabanın içinde tıkışıp saatlerce yardım beklemektense etrafta yürüyüşe çıkarak yardımcı olabilecek birilerini bulmayı yeğlerler.(Tabii cep telefonları sinyal alamaz, her zaman olduğu gibi) 
Bir saati aşkın süredir ormanın derinliklerinde ilerleyen kahramanlarımız, en sonunda gecenin karanlığını aydınlatan parlak bir ışık görerek, villa tarzı bir eve ulaşırlar. Kapıyı çalan kızlar, tuhaf görünümlü sıra dışı bir ev sahibi (Dr. Heiter) ile karşılaşacaklardır. Dr. Heiter oldukça soğukkanlı, donanımlı biri olarak görünmesine rağmen insanlarla iletişim konusunda sorunlar yaşayan garip bir tiptir. Ayrıca siyam ikizleri ayırma konusunda dünyada sayılı uzmanlardan biridir, ancak son yıllarda kendi tabiri ile köşesine çekilmiştir ve araştırmalarını evinin bodrumundaki bir laboratuvarda yürütmektedir. Kızları içeriye alan Dr. Heiter,onlara istekleri üzerine su ikram eder. Bu sırada da yardım çağıracağı sözüyle bir telefon görüşmesi yapar :D 
Lindsay ve Jenny’nin uyandıklarında hatırladıkları son şey Dr. Heiter’ın ikramı olan suyu içtikleridir. Şimdi ise elleri kolları bağlı ameliyathane yatakları üzerinde, laboratuvar benzeri bir odadadırlar. Etrafı gözleyen kahramanlarımız kendileri ile benzer durumda olan başka bir elemanın da tutsak edilmiş olduğunu fark eder. Bu sırada deneklerinin uyandığını anlayan Dr. Heiter laboratuvara gelerek, kariyeri ve şu anki üzerinde çalıştığı konusu hakkında kısa bir sunum yapar. Evet! Dr. Heiter artık siyam ikizlerini ayırmakla uğraşmamaktadır, artık birleştirecektir ve başarılı olursa insan kırkayak modelini ortaya çıkaracaktır. Bir nevi tanrıya kafa tutmaktadır ve yeni bir şey yaratacağı konusunda kendisine güveni tamdır. Yapılmak istenilen ise 3 deneğin, birbirlerinin sindirim boruları yoluyla bağlanmasıdır. (İşin bilimsel açıklamasını anlatmak isterdim ama Dr. Heiter’in sunumu bir hayli hoşuma gitti :D İzlemenizi tavsiye ederim.)
Lindsay çetin ceviz çıkıp kaçmaya çalışsa da onu etkisiz hale getirmeyi başaran yenilikçi doktorumuz, bir de ceza olarak Lindsay’i B deneği yapmaya karar vermiştir. (Ne demek istediğimi filmi izlediğinizde anlarsınız.)
Dr. Heiter’ın operasyonundan günler sonra uyanmayı başaran kurbanlarımız, artık birbirine sımsıkı bağlı üçlü bir organizmadır :D Bir ayna yardımı ile başlarına gelen felaketi anlayacak olan kader ortağı üçlümüz, bakalım bu yeni yaşamlarına adapte olabilecek mi? Son zamanlarda izlediğim en garip filmlerden biri olan bu yapımda, Dr. Heiter’ın suratı bile seyirciyi germeyi başarabilecek seviyede.
Serinin devam filmi The Human Centipede II (Full Sequence) (2011) için tıklayınız !



İyi; Değişik bir konu, daha doğrusu ilginç bir deney ve sonrası yaşananlar gayet ilgi çekici.
Kötü; Şu ana kadar izlediğim filmler içerisinde gördüğüm en garip iki dedektife rastladım diyebilirim. Sanki oyunculukla yakından uzaktan alakaları yok gibiydi...
Gereksiz; Yine Nazi düşünceleri arka fonda göze çarpıyor. Olayların Almanya’da geçmesi ironik değil mi?
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!