Urban Explorer (2011)

Fatih Varlık
0
Berlin'de 2.Dünya Savaşı sırasında inşa edilen devasa sığınaklar ve şehrin doğu-batı doğrultusunda ulaşımı sağlayan gizli tünelleri görmek üzere Kris isimli lokal bir genci tur rehberi olarak tutan dört maceraperest genç,uygun zamanın gelmesi ile serüvene hazırdır.Köhne bir barda buluşan kahramanlarımız,Kris liderliğinde gizli bir geçit ile şehrin yaklaşık yirmi beş metre kadar altındaki nazilerden kalma tünellere ulaşmıştır.
Bu illegal tur sırasında en başından beri nazilerden kalma duvar yazıtlarını ve gün ışığına çıkartılmamış relik kalıntıları görmek için sabırsızlanan gençler,bölgeyi mesken tutmuş birkaç neonazinin tacizine uğrarlar.Özellikle neonazilerin kutsal saydığı bu tünellerde meraklı yabancılara tahammülleri yoktur.Kris'in uzlaşmacı tavrı ile kazasız belasız yollarına devam eden kahramanlarımız en nihayetinde görülmeye değer,buram buram mazi kokan ufak bir sığınağa ulaşmıştır.Hafif bir mola verme şansı yakalayan gençler,Kris'in nazilerin Odin projesi ile ilgili verdiği bilgiler sonrasında epey telaşlanırlar.Zira eskiden tam da bulundukları yerde nazilerin ünlü uzay gemisi projeleri için özel olarak insan üstü şartlara uyum sağlayabilecek astronotlar eğitilmiştir.
Kris'in anlattıklarını şaşkınlıkla dinleyen kahramanlarımız,dinlendikten sonra dönüş için hazırdırlar.Artık bara dönüp eğlenme vakti gelmiştir.Lakin kızlardan birinin aptalca hareketi sonrasında epey yüksekten yere çakılan Kris ağır yaralıdır.Tur rehberlerinin kaza geçirmesi sonrasında ayrılmak zorunda kalan kahramanlarımızdan ikisi Kris'in başında beklerken diğer ikisi ise yardım çağırabilmek için karanlık tüneller ve koridorlarla dolu yolu kat ederek başlangıç noktalarına ulaşmalıdırlar.
Yardım bulmaya giden arkadaşlarının dönmemesi ile epey zor durumda kalan Denis ve Lucia,ansızın ortaya çıkan;eskiden nazi sınır noktalarından birinde çalıştığını söyleyen esrarengiz bir adamın,Kris'i kurtarabilmek için iş birliği teklifini kabul ederler.


İyi;Sevdiğim tarz filmlerden biri olduğu söyleyebilirim.Yer altında karanlık koridorlar,tüneller vs epey ilgi çekici.Bu filmden hoşlananlar Tha Cave (2005) ve The Descent (2005)  filmlerini de sevebilirler.
Kötü;Tam yapım bir üst seviyeye çıkacak derken tanıdık bir senaryoya dönüş yaşandı.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!