[Rec] ² (2009)

Fatih Varlık
0
İlk yapımın elde ettiği şaşırtıcı başarının ardından yapımcıların kolları sıvadığı serinin devam filmi,gerçek anlamda devam kelimesinin karşılığını veriyor.Keza ilk filmin bittiği yerden başlayan yapım;yine kaosun hakim olduğu,karantina altına alınmış binaya özel tim ve yanlarında bir doktorun içerisi girmesi ile şekilleniyor.Emir yetkisinin ise doktorda olması tabii biraz şaşırtıcı hani...
Dr.Owen'ın emirleri ile binaya girdikleri gibi etraftaki kan-revana rağmen çatı katına çıkan özel timimiz,kendilerini neyin beklediğinden habersizdir.Daireye girmeleri ile beraber burasının çeşitli bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapan,garip izbe bir mekan olduğunu düşünen ekibimiz,Owen'ın emirleri ile araştırmalara devam etmektedir.Ancak alt katlardan gelen ürpertici sesler üzerine inisiyatif alan özel tim,seslerin geldiği daireye girdiklerinde enfeksiyon geçirmiş başkalaşmış insanların saldırısına uğrayacaktır.Dahası arkadaşlarından biri de ısırılarak onlardan birine dönüşmüştür.Bu nasıl bir virüstür ki saniyeler içerisinde etki ederek enfeksiyona neden olmaktadır.
Yaşadıkları şokun akabinde Dr.Owen'ın emirleri ile yeniden çatı katına dönen kahramanlarımız,bu sırada tavan arasında dolaşan enfekte olmuş küçük bir çocuğun saldırısına uğrayacaktır.Gerçekte neler olduğuyla ilgili Dr.Owen'ı sıkıştırmaya başlayan özel tim,en nihayetinde olan biteni algılayacaktır.Dr.Owen özel yetkileri olan bir rahiptir.Arkadaşı Peder Albelda şeytani ruhların saldırısına uğrayan küçük bir kız(ilk filmde kayıp olan hani) üzerinde çalışmalar yapmaktadır.Onun kanından özüt elde ederek bir çeşit panzehir yapmak üzereyken görevinde başarısız olmuştur.
 Şeytani ruhu bünyesinde taşıyan kız ise kurtulmanın bir yolunu bularak ısırdığı diğer insanlara ruhunu aktarmaktadır.İşte bu noktada görevlendirilen Owen,Albelda'nın şeytani ruhun ilk sahip olduğu kızdan elde ettiği kan serumuna ulaşmalıdır.Ancak bu şekilde şeytani ruhun istilasını ve yayılmasını engellenebilir.Yani olaylara bir virüsün sebep olabileceği düşüncesi dışarıdaki telaşlanan kalabalığı oyalamak için uydurulmuş bir palavradan farksızdır.Asıl senaryo çok daha tehlikelidir....
Binada yalnız olmadıklarını anlayan Owen ve özel timden sağ kalanlar :D,koşuşturan bir grup gencin varlığından haberdar olurlar.Bu cehennemden kurtuluş emrini verebilecek tek kişi olan Owen'ın ise ilahi amacından geri dönmeye hiç de niyeti yoktur.Ansızın ortaya çıkan sürpriz isim ise olayları farklı bir boyuta taşıyacaktır.



Serinin ilk filmi [Rec] (2007) için tıklayınız !
İyi;İlk filmin klişe havasına biraz daha mistik bir atmosfer katılmış.Bence çok da iyi olmuş hani.Gerilim yine doruklarda.
Kötü;Final daha farklı kurgulanabilirdi.
Gereksiz;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !