Nine Dead (2010)

Fatih Varlık
0
Nine Dead (2010)
Dokuz yabancı yaka paça kaçırılarak depo benzeri havasız bir odaya kapatılırlar.Maskeli gizemli bir adamın kendilerini hapsettiğini öğrenen kahramanlarımız,ellerindeki kelepçelere rağmen dışarı çıkabilmek için debelenmeye başlarlar.Çok geçmeden maskeli katilin neden burada olduklarını sorması ve bunun cevabının aralarındaki iletişim sonrasında ortaya çıkacağını söylemesi ile gergin bekleyiş tırmanacaktır.Zira onar dakika arayla odaya geleceğini söyleyen katilimiz,kurbanlarının neler olup bittiğini çözememesi halinde teker teker aralarından birini vuracağı korkusunu salmaktadır.
Hesapta birbirlerini tanımayan dokuz yabancı başlarda olayın ciddiyetinden uzakta yardımlaşmayı reddetmektedirler.Bunun polislerin işi olduğunu varsayarak,işledikleri suçları bu şekilde itiraf etmelerini sağlamaya çalıştıklarını düşünürler.Ancak odada bulunan zaman sayacının çalışması ile on dakikaları olduğu gerçeği ile yüzleşen kahramanlarımız,eteklerindeki taşları dökmeye başlarlar.Çoğunlukla çeşitli suçlara bulaşmış sert mizaçlı karakterlerden oluşan grupta;yaşlı bir peder,savcı yardımcısı bir bayan ve asyalı ingilizce bilmeyen orta yaşlarda bir kadın dikkatleri üzerine çekmektedir.Maskeli katilin aralarındaki bağlantıyı kendilerinin keşfetmesi yönünde baskılarını arttırması ile diyaloğu ilerletmeye başlayan talihsiz kahramanlarımız tebeşir yardımıyla ufak anekdotlar not almaya çalışırlar.Kısa süre sonra geçmişte aralarından bazılarının yollarının kesiştiğini keşfetmeleri ile zaman çizelgesi oluşturarak katilin kim olduğunu kestirmek için çaba harcayan Eddie,kafasında bazı soruların cevabını aramaktadır.Belli ki zamanında bir şekilde katkılarının olduğu polisiye bir olay birilerinin canını sıkmayı başarmıştır.Şimdi de bunun diyetini ödemek zorunda olan dokuz yabancı,buradan sağ çıkmak istiyorlarsa taşları yerlerine oturtmalıdırlar.


İyi;Tipik tek mekan filmlerinden biri.Diyaloglar,kurgu vs sürükleyici.Bu yapımı sevenlerin Panic Button (2011),Exam (2009),The Method (2005) filmlerine de göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Ufak mantık hataları yok değil.Final hakkında olumlu şeyler söylemek mümkün değil.Başarılı şekilde ilerlerken son bölümde bir çuval inciri mahvetmişler.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!