Red White & Blue (2010)

Fatih Varlık
0
Red White & Blue (2010)
Erica önüne gelenle yatan,nerde sabah orda gece mantığıyla yaşayan hayatı umursamayan genç bir kızdır.Birlikte olduğu bir erkekle asla yeniden beraber olmama ve arkadaşlık kurmama gibi tuhaf alışkanlıklara sahiptir.Ailesiyle sorunlar yaşayan kahramanımız işsizliğin yanısıra şimdi de kalacak yer sıkıntısı çekmektedir.Günün birinde Nate isimli kendisine yardımcı olmak isteyen,karşılığında herhangi bir beklentisi olmayan sakin bir adamla tanışır.Nate eskiden Irak'ta görev yapmış,ordudan şerefiyle ayrılmış,işin felsefesine kaçan insanlarla mesafeli biridir.Zamanla Erica ve Nate tezat karakterlerine karşın yakınlaşmaya başlarlar.
Erica'nın dramına ortak olmak isteyen ve hayatın her zaman insanlara çıkış yolları sunduğunu anlatan Nate,kendisinden örnek vererek böyle yaşamak istediği için şu an burada olduğunu anlatır.Başlarda Nate'in de diğerlerinden farklı olmadığını düşünen Erica,daha önce tanımadığı bir duygu olan güven hissini keşfetmeye başlar.
Franki günden güne yıldızı parlayan lokal bir rock grubunun solistidir.Kanser olan annesinin tedavisi yüzünden epey yıpranan kahramanımız,Hiv taşıdığını öğrendiğinde ise mahvolur.Annesine sürekli kan bağışı yaptığını ve bunun imkansız olduğunu düşünse de son altı ay içinde seks yoluyla hastalık kaptığını anlar.Arkadaşlarının desteğini de arkasına alarak intikam için gözünü karartan Franki,annesinin de ölümü sonrasında büyük bir buhranın içinde kaybolmaya başlar.Öte yandan Erica uzun süredir ilk defa kendisini böylesine huzurlu hissetmektedir...


İyi;Oyunculuk üst seviyede,kurgu biraz dağınık ilerle de kesinlikle beklemenize değecek.Diyaloglar ilgi çekici.Genel itibariyle dram ve gerilimin birlikte yoğurulduğu rahatsız edici bir yapım.
Kötü;Bazı sahneler filmin ekseninden uzaklaşmış.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!