2018 yılının en iyi korku-gerilim filmleri

Fatih Varlık
0
2018 yılının en iyi korku- gerilim filmleri

2018 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız son saatlerde, After Dark Horror Movies rutini olarak yıl sonu değerlendirmesi yapıp, seneye damgasını vuran en iyi korku- gerilim filmlerini listeliyorum. Geçmişte zaman zaman el kamerası ya da webcam çekim teknikleriyle başarılı işler çıkaran filmlerin incelemelerini paylaşmıştım. 2018 yılı itibariyle de korku- gerilim endüstrisinde; bir grup genç ve başlarından geçen olaylar ya da şeytan temalı filmlere nazaran gizem temalı yapımlarla birlikte bu trende bir dönüş göze çarpıyor. Lafı fazla uzatmadan, sıralamanın rastgele yapıldığını hatırlatarak listeye geçeyim...

2018 yılının en iyi korku- gerilim filmleri


A Quiet Place (2018)

Evelyn- Lee çifti, ses duyusu oldukça gelişmiş olan yaratıklarla dolu post apokaliptik bir dünyada; ailelerini bir arada tutup, çocuklarıyla hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Sıra dışı en ufak bir gürültüde bile ansızın ortaya çıkan yaratıklar ise buldukları her şeyi yok edip, deyim yerindeyse terör estirmektedir...Ailesinin güvenliğini sağlamak için elinden geleni yapmaya söz veren Lee, medikal ve besin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ufak bir çiftliği sığınak olarak belirler... (devamı)


Annihilation (2018)

Asker olan eşi Kane' in gizli bir görev sonrasında ortadan kaybolması ve bir daha haber alınamaması üzerine, yaklaşık bir yıldır üstesinden gelmeye çalıştığı büyük bir hezeyanın içeresinde boğulan Lena, geçmişi bir türlü silip atamamaktadır. Günün birinde Kane' in çat katı gelmesi sonrasında büyük bir şok yaşayan kahramanımız, neler olup bittiğini sorgulasa da tatmin edici cevaplar almayı bir türlü başaramaz... (devamı)


Cam (2018)

Alice, internet üzerinden yetişkinlere özel canlı yayınlar yapan genç bir kızdır. Zamanının neredeyse tamamını FGL adı verilen şirketin alt yapısını kullanarak videolar üretmeye harcayan kahramanımız, günün birinde en iyilerden oluşan ilk elli listesine girebileceğinin hayallerini kurmaktadır. Kiraladığı daireyi tamamen yayınlarının içeriğine göre dekore eden ve erotik şovlar yaparak izleyicilerinden tokenler kazanan Alice, oldukça konforlu bir yaşam sürmektedir.... (devamı)




Ghost Stories (2017)

Ölüm ve varlığımızın silinecek olması fikri, biz insanların en büyük korkusu olmuştur. Bu yüzden bize umut veren her şeye inanırız. Bu umut, bilinenin ötesinde olsa bile... Araştırmacı profesör Goodman, tüm kariyerini metafizik öğeleri bilimsel bir şekilde açıklamaya adamış, düzenbaz medyumlar ve üfürükçülerden haz etmeyen çalışkan bir bilim insanıdır.... (devamı)




Searching (2018)

Eşinin uzun ve hezeyan dolu bir sürecin ardından kansere yenik düşmesiyle, minik kızı Margot ile bir başına kalan David; içine kapanık, monoton bir hayat sürmektedir. Kızıyla her daim baba olmasının ötesinde samimi bir arkadaş gibi ilişki kursada, aradan geçen yılların akabinde Margot' un ergenlik çağına girmesiyle daha az birlikte zaman geçirmeye başlarlar. Eşini çok özleyen ve zaman zaman onun eski fotoğraf ve videolarını izleyen David, kızının da kendisinden giderek uzaklaşmaya başlamasını endişeyle izlemektedir... (devamı)


The Endless (2017)

İnsanoğlunun en eski ve en kuvvetli duygusu korkudur, ve en eski ve en kuvvetli korku da bilinmeyendir... ( H. P. Lovecraft )
Aaron ve Justin, iki erkek kardeş, yıllar önce kaçtıkları tuhaf tarikattan kilometrelerce ötede yeni bir yaşam kurmuştur. Ancak bir türlü iç huzuru yakalamayan kahramanlarımız, özellikle Aaron' un hezeyanlarının giderek şiddetlenmesiyle ızdırap dolu bir yaşam sürmektedirler... (devamı)


Thelma (2017)

Koyu katolik bir ailenin kızı olarak yetiştirilen Thelma, üniversiteyi kazanmasının ardından ilk kez ailesinden ayrılıp, bir başına yaşamayı tecrübe edecektir. Küçük bir yurt odası kiralayan kahramanımız, derslerine odaklanarak bir şekilde süreci atlatabileceğini düşünür. Zira ailesinden ilk kez bu kadar uzun süre ayrı kalacak olmasının yanı sıra pek de sosyal olmayan, tutucu bir çevrede büyümesinin de etkisiyle arkadaş edinmekte zorluk çekebileceği düşüncesi zihnini meşgul etmektedir... (devamı)



Tumbbad (2018)

'Dünya herkesin ihtiyacına yetecek kadarını sağlar, fakat herkesin hırsını karşılamaya yetecek olanı değil'
Mahatma Gandhi
Mitolojik bir hikaye barındıran 'Tumbbad', adını lanetli bir kasabadan almaktadır. Evreni yaratan tanrıçanın ilk oğlu olan Hastar, açgözlülüğü sebebiyle lanetlenir. O günden sonra hiç kimsenin onun adını dahi anmaması ve unutulması emredilir... (devamı)


Upgrade (2018)

Yakın gelecekte, siberpunk bir evrene konuk oluyoruz. Teknoloji kullanımın Moore yasasında ön görüldüğü gibi hızla gelişmesi sonrasında, biyoteknoloji ve biyomekanik konularında insanoğlu çığır açan yeni buluşlar üretmektedir. Akıllı ev konsepti ve bilgisayar kontrollü akıllı araçların çok ötesinde, son teknoloji ürünü pek çok alet edevat, insanoğlunun yeni bir çağa ayak basmak üzerinde olduğuna işaret etmektedir... (devamı)
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!