Cam (2018)

Fatih Varlık
0
Cam (2018)
Alice, internet üzerinden yetişkinlere özel canlı yayınlar yapan genç bir kızdır. Zamanının neredeyse tamamını FGL adı verilen şirketin alt yapısını kullanarak videolar üretmeye harcayan kahramanımız, günün birinde en iyilerden oluşan ilk elli listesine girebileceğinin hayallerini kurmaktadır. Kiraladığı daireyi tamamen yayınlarının içeriğine göre dekore eden ve erotik şovlar yaparak izleyicilerinden tokenler kazanan Alice, oldukça konforlu bir yaşam sürmektedir. 
Cam (2018)
FGL' de çalışan benzer içerikler üreten diğer arkadaşlarıyla da sürekli olarak fikir alış verişinde bulunan ve daha fazla izleyici çekebilmek için giderek çizgisinin dışına çıkan kahramanımınız, ilgi çekici yeni temalar arayışındadır. Öte yandan yayınlarını sürekli takip eden ve yüklü miktarda bağış yapan bazı takipçileriyle de özel sohbetleri ya da dışarıda görüşmeyi kabul ederek onların da tavsiyelerini dinlemektedir. Yine canlı yayınlar yüzünden bitap düştüğü bir gecenin sonrasında kanalının çevrimiçi olduğunu fark eden Alice neler olup bittiğine anlam veremez. Öncesinde FGL' in eski kayıtlardan birini oynattığını düşünerek içini ferahlatan kahramanımız, çok geçmeden bunun eski tarihli bir kayıt değil canlı yayın olduğunu keşfeder. Kendi kanalında tıpatıp kendisine benzeyen birinin canlı yayın yapması şok etkisi yaratır. Dahası bir türlü kanalına erişim sağlayamayan Alice, FGL' in de yardımcı olmaması üzerine dehşete kapılır. İşin tuhaf tarafı ise kanalının onlarca yeni takipçi kazanmış olması ve sıralamada hızla yukarılara tırmanıyor oluşudur. Durumu en yakın arkadaşlarına izah edip, yayınlar yapan kişinin bir başkası olduğunu ısrarla söylese de bir türlü ikna edici olamaz. Ailesiyle de eş zamanlı olarak birtakım problemler yaşamaya başlayan kahramanımız derin bir depresyona sürüklenmektedir. Aylarca büyük bir azimle üzerinde çalıştığı kanalını kimseye kaptırmaya niyeti olmayan Alice, gözünü karartır ve en nihayetinde sorunu kendi başına çözmeye karar verir. Sahte bir hesap oluşturarak kanalını ve takipçilerini çalan kişiyle canlı yayın üzerinden sohbet etmeyi planlamaktadır... 

İyi; Black Mirror dizisi vari bir havaya sahip Cam (2018), gerilimli atmosferi ve sürükleyici kurgusuyla, psikolojik gerilim sevenlerin ilgisini çekebilecek bir alternatif. Gizem seviyesi de tatmin edici. Bu filmi sevenlerin Videodrome (1983) yapımına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!