Fractured (2019)

Fatih Varlık
0
Fractured (2019)
Şükran gününü geniş aileleriyle kutlamak için yaptıkları uzun ve yorucu araba yolculuğunun ardından eve dönüş yolunda ilerleyen Ray- Joanna Monroe çifti, altı yaşındaki kızları Peri ile beraber köhne bir petrol istasyonunda ihtiyaç molası verirler. Halihazırda ilişkilerinde birtakım sorunlar yaşayan ikilimiz, bir de yolculuğun beklentileri dışında tatsız geçiyor olması sebebiyle ağız dalaşına girmekte gecikmezler. Anlık bir dikkatsizlik neticesinde Peri' nin otoyol kenarındaki inşaat arazisine düşüp kolunu yaralaması sonrasında büyük bir öfke ve travma yaşayan Ray, kızını kucakladığı gibi son sürat birkaç mil öncesinde otoyol kenarında dikkatini çeken hastanenin yolunu tutar.
Fractured (2019)
Peri' nin düştüğü sırada onu yakalamak için kendisi de ufak bir kaza atlatan Ray, kanayan alnına rağmen önceliklerinin Peri olduğu hususunda oldukça inatçıdır. Yol boyunca yaşadıklarından ötürü Joanna ve kızından defalarca özür dileyen kahramanımız, her şeyi yoluna sokacağına ve ailesini korumak için ne gerekiyorsa yapacağına dair söz verir. En nihayetinde hastanenin acil servisine ulaşan Monroe ailesi, Peri' nin bir an evvel tedavi edilmesini umut etmektedir. Ancak bir dizi bürokratik engel ve hasta kayıt işlemleri ile uğraşmak zorunda bırakılan Ray, tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de sigortasının durumu kapsamadığı sorunsalıyla giderek gerginleşir. Dahası Joanna' ın koruyucu tutumu ve baskıcı tavırları, ailesine karşı sorunluluklarını yerine getirememe korkusuyla birleşince, katlanması güç bir sinir harbine sürüklenir. Kızıyla birilerinin derhal ilgilenmesi için şiddet kullanmayı bile göze alan ve sesini giderek yükselten Ray, Dr. Berthram' ortaya çıkması ve Peri'i muayene odasına almasıyla ancak sakinleşir. Doktorun teşhisleri sonrasında kızını ve eşini tomografi laboratuvarına gönderen kahramanımız, bu işlemin epey zaman alabileceği bilgisi sonrasında bekleme salonuna dönmeye karar verir. Günün koşuşturması ve gerilimiyle epey yorgun düşen Ray, bekleme salonunda uykusuna yenilir. Sayıklayarak gözlerini açan kahramanımız, saatine baktığında epey zaman geçmiş olduğunu fark eder. Hasta kabule giderek kızının son durumunu öğrenmek ve çoktan bitmiş olduğunu düşündüğü işlemlerin de tamamlanmasıyla eşi ve kızını alıp ayrılmak isteyen Ray, gündüz mesaisinin bittiği ve gece nöbetinin başladığı bilgisiyle karşılaşır. Dr. Berthram'a ulaşamadığı gibi kızı ve eşine de bir türlü ulaşamaz. Dahası hasta kayıt listesinde kızının adı da görünmemektedir. Neler olup bittiğini kavramakta güçlük çeken kahramanımız bir yandan da yoğun bir baş ağrısı ile mücadele etmektedir. Öte yandan hastanenin güvenlik görevlileri alarma geçer...


İyi; Gizem seviyesinin tatmin edici olduğu başarılı bir psikolojik gerilim filmi. Sürükleyici kurgu, oyunculuk ve atmosfer başlıca artılar.
Kötü; Son çeyrek biraz aceleye getirilmiş gibi, daha farklı kurgulanabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!