Furie (aka Get In) (2019)

Fatih Varlık
0
Furie (aka Get In) (2019)
Uzun bir tatilin ardından evlerine dönen Paul-Chloe Diallo çifti, oğullarının bakıcısı Sabrina ve onun erkek arkadaşı Eric tarafından evlerinin işgal edildiği fark eder. Tatil süresince iki aylığına evin bakımını üstlenmeleri ve faturaları ödemeleri için kontrat yaptıklarını hatırlatan Paul, derhal mülkünün boşaltılmasını ister. Ancak tehditkâr bir havaya bürünen Eric, faturaları ödediği sürece evin yasal olarak kendisine ait olduğunu söyleyip, durumun kendi problemi olmadığını sert bir şekilde yeniler.
Furie (aka Get In) (2019)
İyi ve saygın bir vatandaş olabilmek için yıllardır tüm kural ve kaideleri uygulayan ve hukukun üstünlüğünü kabul eden Paul, sorunlarını çözebilmek için kaba kuvvet kullanacak tiplerden değildir. Lisede tarih öğretmenliği yapmakta, naif biri olarak tanınmaktadır. Chloe ve oğlunu her şeyi eski haline getireceği ve evlerini geri alacakları hususunda ikna eden kahramanımız, önce polislere ve belediyeye ardından da mahkemeye başvurur. Avukat tutarak sözleşmenin bağlayıcılığını ve evin yasal sahibi olmasına rağmen yaklaşık bir haftadır karavanda yaşamak zorunda kaldığını anlatan Paul, bir yandan da giderek sabırsızlaşan eşi ve oğlunun baskısıyla boğuşmaktadır. Zaman akıp giderken mahkemenin lehine sonuçlanmaması ile ufak çaplı bir sinir krizi atlatan kahramanımız, ne yapacağını kara kara düşünürken, Mickey isimli tekinsiz bir adamla tanışır. Anlattığına göre Chloe' nun da liseden eski bir arkadaşı olan Mickey, nerden baksan işsiz güçsüz, belalı bir tip görüntüsü vermektedir. Paul' a yakın davranan ve dertlerini anlatması için cesaretlendiren Mickey, muallak ev meselesinden haberdar olur. Paul' un masaya yumruğunu vurması gerektiğini anlatan Mickey, kanunların ve kuralların sadece güçlüleri korumak için var olduklarını telkin eder. Öncesinde Mickey'den ve kaba saba hareketlerinden pek de haz etmeyen Paul, ev meselesi yüzünden eşiyle de arası açıldıkça, her şeyi berbat etmiş hissine kapılıp, akıl hocası olarak Mickey'i görmeye başlar. Zamanının çoğunu Mickey ve onun şiddet eğilimli arkadaşları ile geçiren kahramanımız, davanın da yasal olarak istediği şekilde gitmemesi üzerine yeni bir strateji izlemek zorunda kalır. Öte yandan Mickey ise tam da süperegosu gibidir ve iş yapış şekli sorunları çözer nitelikte görünmektedir...


İyi; Özellikle ikinci yarısı itibariyle giderek tırmanan gerilim seviyesi, oyunculuk performansları ve atmosfer olarak da ilgi çekici bulduğum tipik bir Fransız gerilim filmi. 'Home invasion' türünü sevenler için alternatif olabilir.
Kötü; Final daha farklı olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!