Cutterhead (2018)

Fatih Varlık
0
Cutterhead (2018)
Büyük bir Avrupa birliği projesi olarak lanse edilen ve basında da sık sık yer alan metro inşaatı hakkında bir belgesel çalışması yapmak isteyen Rie, gerekli makamlardan izinler aldıktan sonra kamerasını aldığı gibi yola koyulur. Yerin metrelerce altındaki tünellerden ve toz toprak inşaat alanından pek de haz etmese de kollarını sıvazlayan kahramanımız, bir yandan da ilgi çekici yeni hikayeler bulabilmek için işçilerle dostane ilişkiler kurmaya gayret eder.
Cutterhead (2018)
Daha ilk günden çok sayıda fotoğraf çeken kahramanımız, insanların daha fazla ilgisini çekeceğini düşündüğü devasa tünel açma makinesine mümkünse göz atmak istediğini söyler. Ivo isimli bir bakım görevlisiyle beraber daracık tünellerden geçen, sağdan soldan sarkan yüksek gerilim kablolarına aldırış etmeyen Rie, bir yandan da Ivo' ya özel hayatıyla ilgili sorular sorup, hikayesini genişletmenin yollarını arar. Pek de konuşkan sayılamayacak biri olan Ivo, neyse ki Bharan' ın çıka gelmesi ve Rei' ın ilgisini çekmesi sonrasında rahat bir nefes alıp işine odaklanır. Bharan' ın mülteci olması ve zor bir hayat sürmesinden etkilenen Rei, Ivo' nun da en nihayetinde ikna olması sonrasında çalışırlarken birkaç kare poz alabilmek için hazırlanır. Operasyon için basınçlandırılmış özel bir alana giren Ivo ve Bharan, Rie' in şaşkın ve meraklı bakışları arasında işe koyulurlar. Tam da bu sırada kontrol panelinde uyarı ikazlarının belirmesi ile neler olup bittiğini bile anlamaya zaman kalmadan, ani bir elektrik kesintisi ve tünelin öbür ucundan yükselen dumanlar ile büyük bir arbede kopar. Saniyeler içerisinde kendilerini basınçlandırılmış dar bir odada sınırlı oksijen kaynağı ile baş başa bulan kahramanlarımız, bir yandan giderek yükselen sıcaklık bir yandan da içecek sularının azalması gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalırlar. Muhtemel bir yangından ötürü kapana kısılmış olabileceklerini söyleyen Ivo, çöküntü olabileceğini söylediği tünele çıkıp oksijen maskelerinin bulunduğu odaya gitmelerinin çok riskli olabileceğinde ısrar eder ve kurtarılmayı beklemeleri gerektiğini dillendirir. Bharan ve Rei itiraz edecek gibi olsalar da kendinden emin tavırlarıyla Ivo konuyu kestirip atar. Dakikalar ilerledikçe, kahramanlarımızın sabrı taşmaya başlar...


İyi; Katastrofik bir olay sonrasında kahramanlarımızın sıkışıp kaldıkları klostrofobik atmosfer gerçekten ilgi çekici. Oyunculuk ve giderek artan gerilim seviyesi de kayda değer.
Kötü; Aksiyon barındırmayan, durağan ilerleyen senaryo...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!