Prey for the Devil (2022)

Fatih Varlık
0
Prey for the Devil (2022)

"MS 1835,
Vatikan, şeytan çıkarma ayini konusunda rahip yetiştirmek için Roma' da bir okul kurar. Şeytan ele geçirme vakalarının giderek artması sonrasında Roma dışında da okullar açılmasına karar verilir... Rahibeler, hemşire olarak hizmet eder. Hasta bakımı konularında eğitilirler ancak yalnızca rahiplerin alanı olan şeytan çıkarma eğitimi almaları yasaktır"

Prey for the Devil (2022)

Rahibe Ann, şeytan çıkarma ritüeline katılmanın yazgısında olduğunu düşünen genç bir kadındır. Zira henüz çocukluk yıllarından itibaren hassas ve travmatik süreçler geçirmesinden sebep, yaşadıklarının psikolojik yanılsamaların ötesinde metafizik faktörlerle de ilintili olduğundan şüphelenmektedir. Özellikle annesine olanlar hususunda aradan yıllar geçmesine rağmen yaşadıklarına bir türlü anlam veremeyen kahramanımız, ele geçirilmiş olabileceği senaryosu üzerine kafa yormaktan kendini alamaz. Üzerine vazife olmamasına rağmen Rahip Quinn'den özel izin alarak, ele geçirilme ve şeytan çıkarma derslerini takip etmeye başlar. Quinn'in desteği sayesinde teorik bilgilerin yanı sıra eğitim seanslarında pratik uygulamaları da gözlemleme şansı edinen kahramanımız, içten içe kendisinin de masum insanlara yardımcı olabilmek için bu süreci yönetebileceğini düşünmektedir. Günün birinde en kompleks vakalardan birini takip ederken, olan bitenlere daha fazla kayıtsız kalamayıp dahil olmaya karar veren Ann, yıllardır içine huzursuzluk salan şeytani bir gücün aslında kendisinin peşinde olduğunu, masum bir beden üzerinden sinsice tezahür ettiğini düşünmektedir. Quinn ve arkadaşlarının cesaretlendirmesiyle, geçmişiyle olan bağları da keşfeden kahramanımız, şeytani bir gücün nefesini hiç olmadığı kadar ensesinde hissetmektedir. Uzak durması için tembihlense de yeteneklerini ispat etme arzusunda olan Ann, karanlık bir yüzleşmeye hazırlanmaktadır...

İyi; Şeytan-şeytani güç temalı filmleri sevenlerin göz atabileceği atmosferik bir gerilim filmi. Oyunculuk ve kurgu olarak ortalamanın üzerinde.
Kötü: Ağır ilerleyen tempo, sürpriz faktöründen uzak sıkıcı senaryo.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!