Birth/Rebirth (2023)

Fatih Varlık
0

Birth/Rebirth (2023)
Bir hastanede morg bölümünde çalışan Celie, dul bir anne olup kızı Lila ile birlikte yaşamaktadır. Günün birinde yoğun iş saatlerinden ve çalışma temposundan ötürü sürekli ihmal etmeye başladığı Lila'nın ani ölüm haberini alan kahramanımız büyük bir drama yaşar. Dahası kızının cesedinin başka bir kuruma sevki sırasında ortadan kaybolduğu bilgisi iyiden iyiye tepesini attırır. Son patoloji raporunu takip ederek Dr. Rose'un izini süren Celie, kendisinden bir şeyler saklandığını düşünmektedir.
Birth/Rebirth (2023)
Donuk suratlı ve asosyal bir tip olan Dr. Rose, Lila'nın bedeninin bulaşıcı hastalık riskinden ötürü sevk edildiğini anlatsa da sezgilerinin yardımıyla Rose'un peşine düşen Celie, kızının doktorun evinde tutulduğunu ve mucizevi bir şekilde hayatta olduğunu keşfeder. Her ne kadar imkânsız gibi görünse de uzun yıllardır bir serum üzerinde çalışan Dr. Rose, öncesinde hayvanlar üzerinde denemeler yapıp başarılı olduğunu ekleyerek, Lila'nın bu iş için uygun bir denek olduğundan söz eder. Enjekte ettiği serumun iyileştirici etkisini vurgulayan Rose, denek hayvanı olarak evinde beslediği ufak bir domuzdan örnekler vererek zamanla tüm vücut fonksiyonlarının yerine geldiğini dillendirir. Kendi rızası dışında olan biten bunca şeyin ayırdına varan Celie ise kızının hayatta olmasının şokunu bile atlatamadan bunun nasıl mümkün olabileceğini sorgulamaktadır. Zira bir mucize eseri tekrardan hayata dönen kızını bir kez daha kaybetme ihtimaline dahi katlanamamaktadır. Rose ise yaptığı serumun elde edilmesi zor bir materyalden geldiğini anlatıp, elinde yeteri kadar serum olmadığından dem vurur. Tekrardan kavuştuğu kızına yakın olabilmek için Dr.Rose'un evine taşınan Celie, bir çeşit iş bölümü yaparak bir yandan Rose'un bilimsel çalışmalarını desteklemekte bir yandan da daha fazla serum elde edebilmek için neler yapabileceklerini araştırmaktadır. Aklına gelen nihai çözümü paylaşan Rose, Celie'nin daha fazla fedakârlık etmesi gerektiğine işaret etmektedir. Etik ve ahlaki bir çıkmaza sürüklenen kahramanımız ise kızını hayatta tutabilmek için ne pahasına olursa olsun elinden geleni yapmaya kararlıdır.
İyi; Kurgu ve atmosfer olarak ilgi çekici, oyunculuk ve hikâye olarak da beğenimi kazanan göz atılası bir gerilim filmi.
Kötü; Düşük tempo, ilgi çekici olmayan diyaloglar, lineer kurgu.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!