When a Stranger Calls (2006)

Fatih Varlık
0
When a Stranger Calls (2006)
Jill  kolej öğrencisidir ve atletizm konusunda bir hayli yeteneklidir. Ancak son zamanlarda gerek erkek arkadaşı ile yaşadığı problemler gerekse babası tarafından planlarının alt üst edilmesiyle günler öncesinden  arkadaşlarının  ayarladığı şenliğe gidemeyecektir. Telefon faturasını ödemek ve kefaretini karşılamak amacıyla geceyi çocuk bakıcılığı yaparak geçirmek zorunda kalır. Babası ile çalışacağı eve gelen Jill, gördüğü manzara karşısında büyülenir. Kasabanın baya dışında bulunan bu malikane göl kenarına inşa edilmiştir ve bir hayli fantastik mimarisi ile etkileyicidir.
When a Stranger Calls (2006)
Evin kapısını çalan kahramanımız,ev sahipleriyle tanışır. Ev sahipleri (Kelly ve Dr.Mandrakis) hali hazırda bir parti için dışarı çıkmak üzeredirler ve hızlıca evin bir bölümünü Jill'in ihtiyacı olabilecek bazı şeyleri keşfetmesi amacıyla gezdirirler. Birkaç blok halinde inşa edilmiş bu malikanenin camekanla çevrili bir de botanik bahçesi vardır. Evin biraz ilerisinde ise bir konuk evi bulunmaktadır ve burada Mandrakislerin üniversitede okuyan oğlu Joe’nun kafasına estiğinde gelip kaldığını söylerler. Evi anlatmaya ve akabinde gezdirmeye devam eden Kelly ve Dr.Mandrakis çifti son olarak üçüncü katta kendilerine yardımcı olan Rosa isimli yatılı bir bakıcı olduğunu söyleyip, elektronik kapı şifrelerini bir kağıda not edip Jilly’e verdikten sonra ,planladıkları partiye gitmek üzere yola çıkarlar.
When a Stranger Calls (2006)
Eve adapte olmaya çalışan Jill, çok geçmeden üst kattan gelen tıkırdılar ve ışık yansımalarından dolayı bir hayli tedirgin olur. Evde kendisi ve Rosa’dan başka birisi daha olabileceği ihtimalini düşünen kahramanımız, ürkek bir şekilde evi dolaşmaya başlar. Çok geçmeden botanik bahçesinde,kuşları yemleyen Rosa’u gören Jill biraz olsun rahatlamıştır. Öte yandan bir de arkadaşı Scarlett’in araması ve Bobby’nin  kendi numarasını istediğini öğrenmesi ile affetme eşiğinde olduğu erkek arkadaşına da yeşil ışık yakmış olur. Telefon görüşmesinin birkaç dakika sonrasında malikaneyi arayan bir yabancı, gizemli bir konuşma tarzıyla Jill’e her şeyin yolunda olup olmadığını sorar. Bu konuşmanın ardından sürekli olarak telefonun diğer ucundaki kişinin tacizine uğrayacak olan Jill, başlarda Bobby’nin kendisini korkutmak için bunu yaptığını düşünse de, giderek artan taciz aramaları bir hayli can sıkıcı hale gelir. Neyse ki imdada Jill’in pek de hoşlanmadığı arkadaşı olan Tiffany yetişir.
Kısa bir konuşmanın ardından Tiffany’nin evden ayrılması ile yeniden telefon sapığının aramaları başlar. Bu duruma daha fazla dayanamayan kahramanımız en sonunda Dr.Mandrakis’i arayarak başının belada olduğunu anlatmak ister. Lakin partideki gürültüden dolayı bir türlü ev sahiplerine ulaşamaz. Üst üste gelen taciz aramalardan sonuncusunda çocukların nasıl olduğuna dair bir soru ile karşılaşan genç kız, kendisini birisinin izlediğini ve hayatının tehlikede olduğunu düşünerek polisi aramaya karar verir.



İyi; Tek bir mekanda sürükleyici bir film. Sürekli tırmanan gerilim adeta seyirciyi koltuğuna çiviliyor.
Kötü; Kurguda bazı mantık hataları. Oyunculuk yükünü sadece Camilla Belle'nin sırtlaması.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !