Insidious (2010)

Fatih Varlık
2
 
Klasik lanetli ev temalı filmlerden biri gibi başlayan yapım,uzun süredir pek rastlamadığımız bir şeyi yaparak bizi şaşırtmayı başarıyor.Öyleki sıkıcı ilk çeyreğin ardından filmin bu kadar hareketlenebileceği düşünmek sanırım zor bir tahmin olsa gerek. 
Filmin konusuna gelirsek;Josh,Renai çifti çocuklarıyla beraber eski bir eve taşınırlar.Her şey olması gerektiği gibidir ancak zamanla çocuklar bir şeylerden rahatsız olmaya başlarlar.Dahası Dalton bir sabah vakti uyanamayıp ailesini epeyce telaşlandırır.Dalton'a yapılan tetkikler sonrasında doktorlar onda her hangi bir beyin hasarı olmadığı teşhisini koyarak,genç çiftimize ne yazık ki olumlu bir haber veremezler.Peki ne olmuştur da bir anda Dalton,koma haline geçerek uykusundan uyanamamaktadır?
Zamanla Josh ve Renai çocuklarının hastanede iyileşememesinden ötürü onu yeninden evlerine getirip kendi odasına yatırırlar.Uzun süre geçmesine rağmen halen Dalton'un başına gelenler konusunda her hangi bir fikri olmayan çiftimiz evde bir takım paranormal olaylar yaşanmaya başlayınca,alternatif yöntemlerle bu çıkmazdan kurtulmayı planlarlar.Evde olan gizemli olaylarla Dalton'un durumu arasında ilişki kuran kahramanlarımız,Renai'nin korkuları sonrasında evden taşınırlar. 
Yeni evlerinde huzur bulmayı uman kahramanlarımız,Renai'nin burada da paranormal olaylar yaşaması üzerine,Elise isimli bir medyumdan yardım isterler.Elise'in işinde uzman garip bir ekibi vardır ve daha eve ayak basar basmaz bu evde negatif bir enerji olduğunu hissederler.Dahası özel yetenekleri olan Elise,Dalton'un büyük bir tehlike altında olduğunu keşfedecektir.Sorun çiftimizin yaşadığı evde değildir.Sanılanılanın aksine taşındıkları bu ev de perili falan değildir.Elise'in teorisine göre problemler Dalton'un ruhunun astral seyahat ile bedeninden ayrılıp,ne yazık ki geri döneceği yola bulamamasından kaynaklanmaktadır.Bundan ötürü de bazı garabet ruhlar ve iblisler onun şu an sahipsiz olan bedenini elde ederek dünya yaşamını kazanmak için musallat olmuşlardır.
Elise,Dalton'un astral seyahat özelliğinin aileden birinden genetik olarak taşındığını düşünmektedir.Keza bunda haksız da değildir hani.Dalton'un babası Josh da zamanında benzer problemler yaşamıştır.Hatta Josh'ın annesi onun bu dönemi atlatabilmesi için epey psikolojik destek de sağlamıştır.Oğlunun ruhunun yeniden bedenine dönebilmesi için astral yolculukla bilinmezler diyarına girmeyi göze alan Josh,bakalım hem kendi bedenini hem de oğlununkini yok oluştan kurtarabilecek mi?

İyi;Son dönemlerin en iyi korku-gerilim filmlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Sıkıcı geçen ilk çeyreğin ardından süper bir ikinci yarı sizleri bekliyor.Kurgu oldukça iyi.
Kötü;Yapımın ilk çeyreği oldukça vasat görüntüde.
Gereksiz;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Başlangıç ve bitiş arasındaki muazzam fark ile izleyiciyi şok eden son yılların en iyi korku filmlerinden biri olan bir başyapıt. James Wan'ın sıradaki filmini bekliyoruz:

    The Warren Files (2013)

    YanıtlaSil
  2. Filmin ilk çeyreği gerçekten oldukça sıkıcıydı fakat daha sonra gelişen olaylar o çeyreği unutturdu diyebilirim. Gerilimin eksik olmadığı bi film diyebiliriz, özellikle sonu oldukça iyiydi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!