Cold Prey 2 (2008)

Fatih Varlık
0

Epey ilgi çeken ilk yapımın kaldığı yerden devam eden serinin ikinci filmi,çizgisini koruyarak başarılı korku-gerilim filmlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.Jannicke'in şeytanın otelinden sağ kurtulmasının ardından,polis telsizine düşen bir anons sonrasında,kahramanımız donmak üzereyken bulunarak hastaneye kaldırılır.İşte bu olay sonun başlangıcını tetikleyecektir.
Jannicke'nin hayatını kurtaran polis memuru Ole,hastanedeki sevgilisi aynı zamanda doktor olan Camilla'ya olayla ilgili detayları bildirir.Jannicke bulunduğunda elinde kesici bir alet vardır ve belli ki birinden kaçmaya çalışmaktadır.Kısa bir uykunun ardından polislerin kendisine yönelttiği soruları cevaplamaya başlayan kahramanımız,kaldıkları dağ otelinden arkadaşlarının öldürülmesine değin herşeyi birer birer anlatır.Bunun üzerine yola koyulan ekipler,Jannicke'nin arkadaşlarına ait cansız bedenleri ve bütün bu olanların sorumlusu malum psikopat katilimizin cesedini de alarak yeniden hastaneye dönerler.
Camilla'nın önerisi üzerine morgdaki arkadaşlarını görmeye giden kahramanımız,son anda haklayarak hayatta kalmayı başardığı manyak katilin cesedini görünce tekrar travma belirtileri gösterir.Kısa bir süre sonra morgda cesetlerin üzerindeki eşyalarla ilgilenen hemşirenin,çoktan ölmüş olduğunu düşündükleri katilin nefes aldığını fark etmesi ile hemen doktorlara haber vererek onun yoğun bakıma alınmasını sağlar.Doktor Herman'ın görüşlerine göre donma sonrası kalp atışları çok düşük bir genliğe inse de yeniden ortam şartlarının normale dönmesi ile kişi hayata bağlanabilir.Keza psikopat katilimizinde başına gelenler tam olarak budur.Hastanedeki hareketlilikten bir şeylerin ters gittiğini anlayan Jannicke ise ansızın elektriklerin kesilmesi ile öncesinde ucuz atlattığı kabusun yeniden tekerrür ettiğini algılayacaktır.
Bu noktadan sonra yeniden hayata dönen acımasız katilimiz polisler dahil hastane personellerini teker teker haklamaya başlamıştır.Jannicke ise küçük bir hasta çocuk ve Camilla ile beraber hastaneden kurtulmaya çalışmaktadır.Bakalım gerilimin tırmandığı bol saklambaçlı kovalamaca nasıl sonlanacak...

Serinin diğer filmleri Cold Prey (2006) ve Cold Prey 3 (2010) için tıklayınız !
İyi;Hastane konsepti bu tarz yapımlar için her daim ilgi çekici olmuştur.Dahası son çeyrekte yeniden her şeyin başladığı dağ oteline dönüş oldukça başarılıydı.
Kötü;İlk bölüm daha akıcı kurgulanabilirdi.
Gereksiz;Hikayeyi geliştirmek adına bazı kılıfına uydurmalar :D
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!