The Pact (2012)

Fatih Varlık
0
Annie,annesinin vefatının ardından çocukluğunun geçtiği eve dönmeye karar vermiştir.Geçmişte ailesine ait bu evde pek de hoş anıları olmayan kahramanımız,kız kardeşi Nicole'ü de ikna ederek annelerine karşı son görevlerini yapma niyetindedir.San Pedro'ya ulaşan Annie kız kardeşinden haber alamayınca,kuzeni Liz'le iletişim kurar.Ancak kuzeni de kız kardeşinin nerede olduğunu bilmemektedir.Dahası sanki yer yarılmıştır da içine girmiş gibi hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur.
Kız kardeşini bulabilmek için bir süre daha annesinin evinde kalmayı planlayan kahramanımız bir takım paranormal olaylar yaşamaya başlayacaktır.Sanki evde kendisinden başka biri daha yaşamakta,sürekli birilerinin nefesini ensesinde hissetmektedir.Geceleri sebepsiz yere düşen cisimlerden,kabuslarla dolu uykulardan ve sürekli bir şeylerin peşinde olduğu düşüncesinden sıyrılamayarak daha fazla evde yalnız kalamayacağına karar veren Annie,kuzeni Liz'in yanında kalmasını ister.Lakin aynı günün gecesinde Liz'in de ansızın ortadan kaybolması bardağı taşıran son damla olmuştur.Evde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır...
Evden çıktığı gibi paldır küldür polisleri çağıran kahramanımız,öncesinden kız kardeşinin şimdi ise kuzeninin ortadan kaybolduğunu,evde doğa üstü bir şeyler olduğunu söylese de ciddiye alınmaz.Olayla ilgilenen dedektif Bill Creek ise Annie'i yanına alarak araştırma için eve gelmiştir.Evin içerisinde gizli bir oda olduğunu keşfeden ikilimiz geçmişin kirli sırları ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.Tüm çocukluğu boyunca annesiyle bu evde yaşamasına rağmen bu odanın varlığından haberi olmayan Annie ise eski bir lise arkadaşından yardım alma yolunu seçecektir.
Sıradan insanların göremediği bazı ruhani şeyleri görebilen Stevie ile beraber bir kez daha evin yolunu tutan kahramanımız,keşfettikleri malum odada bazı güçlerin kendisine bir şeyler anlatmak istediğini fark edecektir.Odada transa geçen Stevie'nin ise dudaklarından dökülen tek sözcük "Judas" olacaktır.Judas'ın kim olduğu ve annesiyle nasıl bir bağlantısı olduğunu araştırmaya başlayan Annie kendisini oldukça tuhaf gizemli bir hikayenin içerisinde bulacaktır.


İyi;İlk çeyreği bir kenara koyarsak oldukça sürükleyici,kurgunun seyirciyi yakalamayı başardığı yapımlardan biri olduğunu söyleyebilirim.Mekan betimlemesi başarılı,tipik hayalet hikayelerinden sıyrılmayı başarıyor.
Kötü;İlk çeyrek sıkıcı,hikaye orijinal değil.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!