Maléfique (2002)

Fatih Varlık
0
Maléfique (2002)
Büyük bir şirkette iyi bir işi olan Carrère,eşinin de kendisini sırtından vurması sonrasında hapishaneye gönderilir.Dört kişilik dar bir hücreye sevk edilen kahramanımız burada birbirlerinden tuhaf üç mahkum ile tanışır.(Lassalle,Pâquerette ve Marcus)En başından beri kefaletle kısa sürede serbest kalacağını düşünen Carrère,işlerin kontrolden çıkması ile alternatif yollar arayarak bir an önce oğlunun yanına dönmek istemektedir.
Marcus orta yaşlarda transseksüel bir adamdır.Bıçkın görünmeye çalışsa da özellikle uzun süredir aynı hücrede kaldığı  Pâquerette'e son derece şefkatle yaklaşıp,bir gün onunla beraber hapisten kaçacağına inanır.Pâquerette ise tuhaf alışkanlıkları olan;geceleri sayıklayan,eline ne geçse ağzına götüren yarım akıllı birisidir. Lassalle'e gelirsek,o da zamanında kitaplarla arasından su sızmayan entelektüel kişiliğe sahip yaşlıca bir adamdır.Her ne kadar sicili parlak gibi görünse de günün birinde sabah kahvaltısında eşini doğrayarak buraya tıkılmıştır.Bahsettiğim gibi son derece çarpık kişiliklerin yer aldığı bu dört kişilik daracık hücrede kısa sürede birbirlerini yakından tanımaya başlayan kahramanlarımız,her ne kadar pek de gerçekçi görünmese de bir gün buradan çıkabileceklerinin hayali ile yaşamaktadırlar.
Bir sabah uyandığında yatağının hemen başında gizli bir bölme olduğunu keşfeden  Carrère,Marcus'un da yardımı ile gizemli bir kitaba ulaşır.Kitapta farklı dillerde yazılmış,20.yy'ın başlarına uzanan Danvers isimli eski bir mahkumun günlüğü yer almaktadır.Kitapla yakından ilgilenen  Carrère,okumayı sürdürdükçe sıra dışı bilgilere ulaşmaktadır.Öyle ki Danvers yaşadığı dönemin ünlü seri katillerinden biri olup,hapisten kaçmak için kara büyü üzerinde çalışmaktadır.Bu sayede duvarları geçerek özgürlüğüne kavuşmayı planlamıştır.Carrère ve Lassalle bu gizemli hikayenin nasıl sonuçlandığını bilmeseler de hapisten kaçabilmek için ellerindeki kitabın yardımı ile formülize edilmiş kara büyüyü uygulamaya karar verirler.Kitabı her okuduklarında tuhaf olayların cereyan etmesi ile daha fazla zarar görmemek için onu yok etmeyi planlayan dörtlümüz,ne yazık ki amaçlarına ulaşamazlar.

Kitabın tekrardan enteresan bir şekilde ortaya çıkması ile bunun bir işaret olduğunu ve ancak bu sayede hapisten kurtulup özgürlüklerini kazanabileceklerini düşünen kahramanlarımız,gecenin geç saatlerinde kimseleri rahatsız etmeden,dikkat çekmeden yeni denemeler yapmaya başlarlar.Kitapta onlarca tılsım yer almaktadır ve yapacakları her hata başlarına büyük belalar açmaya gebedir.
İyi;Mekan ve oyunculuk başarılı.Bu tarz filmlerin olmazsa olmazı olan grup dinamikleri ilgi çekici şekilde kurulmuş.Gizem seviyesi üst düzeyde,finale kadar seyirciyi sıkmıyor.Farklı bir fantastik-gerilim filmi izlemek isteyenler için ideal alternatif olabilir.
Kötü;Bazı vasat efektler olmasa yapım bir üst seviyeye ulaşabilirdi. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!