Jekyll + Hyde (2006)

Fatih Varlık
0
Jekyll + Hyde (2006)
"Hep başka biri olmayı düşledik.Yeniden doğmak,yeniden başlamak için farklı yollar denemek istedik.Tek sorun buna izin vermek kanser gibi sizi tüketir.Bu hikaye aslında ilk defa anlatılmıyor ve asla sonuncusu da olmayacak."
İskoç romancı Robert Louis Stevenson'ın kaleminden dökülen ünlü eser "Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde" (türkçeye değişik zamanlarda farklı isimlerle tercümeleri yapılsa da en bilinen adı "Dr. Jekyll ve Mr. Hyde'ın Tuhaf Vakası") günümüze kadar pek çok filme konu edinmiştir.Romanın temasından bazı ilavelerle farklılaşarak ortaya çıkan bu yapımlar arasında güncele yakın olan "Jekyll + Hyde" korku-gerilim öğelerinin pek betimlenemediği daha çok psikolojik yönü ile ağır basan bir filme dönüşmüş.
Romanda kişilik bölünmesi yaşayan Dr. Henry Jekyll'ın zaman zaman tamamen tezat bir karaktere bürünmesi üzerinden ilerleyen kurgu,bu filmde ise tıp fakültesi öğrencisi Henry “J” Jekyll ve yakın arkadaşlarının yasa dışı yollardan kendileri üzerinde uyuşturucu haplar denemeleri ve sonrasında işlerin kontrolden çıkması anlatılıyor.Yakın arkadaşı Mary'nin ölümünden kendisini sorumlu tutan Jekyll,giderek içine kapanmaya başlar.Diğer yandan da her zaman birincilerin hatırlandığı ikincilere bu hayatta yer olmadığı düşüncesi zihninde karışıklıklara neden olmaktadır.Trajedik sonuna doğru aldırmaksızın yol alan kahramanımız,yanılsamalar ve duygusal çöküşler içerisinde aynı bedeni paylaşan iki yabancıya bölünmüştür.

İyi;Filmin baştan sona depresif bir havası olduğunu ve bunun muazzam soundtracklerle birleşerek izleyiciyi farklı bir boyuta taşıdığını söyleyebilirim.Aynı zamanda bol bol felsefik cümlelerin de yer aldığı değişik duygular yaşamanızı sağlayabilecek farklı bir yapım.Bu arada filmin posterinin de epey ilgi çekici olduğunu ekleyeyim.Son bir not olarak soundtrack Tom McRae - You Cut Her Hair...
Kötü:İşin gerilim yanı neredeyse yok gibi.Bazı sahne geçişleri amatörce.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!