Les rivières pourpres II - Les anges de l'apocalypse (2004)

Fatih Varlık
0
Kızıl Nehirler (2000) yapımının ardından uzunca bir süre sonra vizyona giren serinin devam filmi,gelişen teknolojinin de etkisi ile görsel olarak daha doyurucu sahnelere sahip.Aksiyon düzeyindeki artış ve kovalamacalı sahnelerin çokluğu seyirciyi cezbedebilecek yanları.Konuya gelecek olursak;kilisede cereyan eden gizemli bir cinayet sonrasında tecrübeli dedektif Niemans görevlendirilir.Montanist akımı benimseyen,bu yönden oldukça farklı bir maziye sahip olan kilisede ansızın ortaya çıkan ölüm,gerçekleşme şekliyle de epey ilgi çekicidir.
Zamanında akademide Niemans'dan ders alan bıçkın polis Reda,sokakta şans eseri karşısına çıkan;görünüş olarak Hz.İsa'yı andıran,tuhaf tavırlar sergileyen adamı gözetim altına alır.Dediklerinden pek bir şeyler anlaşılmayan bu adam,kiliseyle ilgili bazı anahtar kelimeleri sayıklamaktadır.Reda'nın eski hocası Niemans ile yollarının kesişmesi sonrasında soruşturmanın seyri değişir.Birbirlerinin eksiklerini ve hikayenin karanlık kısımlarını tamamlamaya başlayan kahramanlarımız,kilisede bir şeylerin yolunda gitmediğinden emindir.Bu arada Hz.İsa'ya benzeyen adamın asıl kimliğinin ortaya çıkması ve yalnız olmadığın anlaşılması ile,aynen gerçekte olduğu gibi havarileriyle beraber gizli bir tarikat üyesi oldukları belirlenir.Bunun üzerine kasabada cinayetlerin artması,birilerinin tarikatın üyelerini hedef aldığını ortaya çıkaracaktır.Şimdi açıklığa kavuşturulması gereken tek nokta,bahsi geçen kutsal kitabın nerede olduğudur ?
İlk yapıma pek çok yönden benzeyen bu devam filminde özellikle birkaç nokta epey ilgi çekici.
-Her iki filmde de Niemans'ın kendisinden daha genç,bıçkın bir ortağı var.Aslında ortak değiller ama her ikisi de hikayenin farklı yerlerinden iz sürerek aynı noktaya ulaşıyorlar.Bıçkın karakterin kısa süreli dövüş sahneleri  mevcut.
-İlk yapımda üniversite ekseninde gerçekleşen gizemli olaylar bu sefer kilisede cereyan ediyor.Yine garip cinayetler ve göründüğünden daha karmaşık olan ilişkiler söz konusu.
-Özetle serinin devam filmi ilk yapımın senaryoya farklı ilavelerle yeniden kurgulanıp,bir benzerinin çekimi gibi.Bu yönden ilk filmi sevenlerin ikinci yapıma da göz atmalarını tavsiye ediyorum.Zira her şeyiyle paralel ilerliyor,hayal kırıklığı yaşama şansınız neredeyse sıfır...


İyi;İlk yapıma göre daha fazla aksiyon yüklü,çekim efektleri vs daha başarılı.Gizem seviyesi tatmin edici.
Kötü;Farklı bir kurgu daha ilgi çekici olabilirdi.Hemen hemen ilk filmin yeniden uyarlaması gibi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!