Los ojos de Julia (aka Julia´s Eyes) (2010)

Fatih Varlık
0
Yakın zamanda ikiz kardeşinin evinin bodrum katında kendisini asarak intihar etmesi ile büyük bir üzüntü yaşayan Julia,en başından beri kız kardeşinin öldürülmüş olabileceğini düşünmektedir.Orta yaşlarda bir bayan olan kahramanımız,tıpkı kardeşinde olduğu gibi eninde sonunda kendisi görme yetisinden alı koyacak genetik bir hastalığın pençesindedir.Zaman zaman en yakınındaki nesneyi dahi göremeyen,deyim yerindeyse gözlerinin önüne sis perdesi inen Julia,kalan zamanını gizemli intihar olayını araştırmakla geçirmeyi planlamaktadır.
Edindiği ufak ip uçları ile gerçekten de kardeşinin ölümüyle ilgili bilinmeyen bazı şeylerin olduğunu keşfetmeye başlayan kahramanımız,öte yandan hastalığının giderek ilerlemesi sonrasında cerrahi bir operasyon geçirmek zorunda kalır.En az iki hafta boyunca gözlerinde sargıyla yaşamak zorunda kalan Julia,evinin içerisinde bir yabancının gezindiğini hissetmektedir.Kız kardeşinin ölümünde olduğu gibi gizemli bir yabancının çevresinde kendisine zarar vermek için fırsat kolladığı düşünen kahramanımız,Ivan isimli bir bakıcı ile neredeyse tüm zamanını geçirmeye başlamıştır.Ivan'ı gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle göremese de yardımsever,şefkatli tavırlarından ötürü ona yakınlık duymaya başlayan Julia,diğer yandan da sürekli birinin nefesini ensesinde hissetmeye devam etmektedir.Yaşadıklarının hayal gücü eseri yanılsamalar mı olduğu yoksa gerçekten de hayatının tehlikede olabileceği şüphesi kafasını kurcalamaya devam etmektedir...


 
İyi;Orijinal bir hikaye barındıran,baştan sona gerilim yüklü başarılı bir yapım.Oyunculuk ve atmosfer ilgi çekici.İspanyol korku-gerilim sinemasının son dönemlerde vizyona girmiş,zirve yapan filmlerinden.
Kötü;Ufak mantık hataları yok değil,ama o kadar da önemli değiller.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!