Chernobyl Diaries (2012)

Fatih Varlık
0
Chernobyl Diaries (2012)
Avrupa'ya tatile giden üç Amerikalı genç (Chris,sevgilisi Natalie ve arkadaşı Amanda) gezilerinin bir bölümünde Chris'in Ukrayna'da yaşayan abisi Paul'un evini ziyarete giderler.Çocukluk dönemlerinden beri abisi ile arası hiç bir zaman iyi olmayan Chris,onun tam bir baş belası olduğunu düşünmektedir.Abisine niyetinin sadece burada birkaç gün kalıp,Moskova'ya geçerek sevgilisi Natalie'e evlilik teklif etmek olduğunu söyleyen kahramanımız ertesi gün sürpriz bir yolculuğa davet edilecektir.
Paul'ün yakın arkadaşı olan Yuri,Chernobly yakınlarında zamanında işçilerin ikamet ettiği küçük bir kasaba olan Pripyat'a günlük turistik geziler düzenlemektedir.30 yıl önceki nükleer facia sonrasında tamamen boşaltılan ve halen giriş izni olmayan bölgeye illegal yollardan turistleri taşıyan Yuri,onlara unutamayacakları bir gezi vaad etmektedir.Bölgede halen belli miktarda radyasyon olması ile tedirginliğini dile getiren Chris,abisinin kızları kandırması ile sadece birkaç saatliğine Pripyat'a gitmeye razı olur.Eskiden özel kuvvetlerde çalışan Yuri,yanına aldığı radyasyon sayacı ile beraber herhangi bir sorun çıkması durumunda sayacın frekansının yükseleceği ve bu durumda geri dönebileceklerini söyleyerek Chris'in de endişelerine son vermiş olur.Eski bir minibüsle şu an bulundukları kasabadan yaklaşık iki saat sonra Pripyat'a ulaşmayı hedefleyen kahramanlarımız,Zoe ve Michael isimli iki turistin de aralarına katılması ile macera dolu serüvene atılırlar.
Askeri bir bölgeyi es geçerek ormanlık bir yoldan yıllar önce Chernobly nükleer sızıntısının gerçekleştiği ve sonrasında orada yaşayan herkesin beş dakika içerisinde bölgeyi terk etmek zorunda kaldıkları meşhur Pripyat'a ulaşırlar.Geçekten de Yuri'nin söz ettiği gibi uzun yıllardır sessizliğe bürünen bu kasabada deyim yerindeyse yaprak bile kımıldamamaktadır.Zamanında işçiler için özel inşa edilen ve sızıntının olduğu Chernobly nükleer santralinin dördüncü reaktörüne oldukça yakın olan lojmanları dolaşmaya başlayan genç kafilemiz etrafta hayvan cesetleri görerek irkilirler.Yuri,ormanda aç kalan çakalların geceleri buralara inerek yiyecek bir şey aradığı masalıyla kahramanlarımız avutur.Ancak çok geçmeden o da nesi ! Odalardan birinden tuhaf sesler gelmeye başlamıştır.
Bu kadar adrenalinin umduklarından da fazla olduğunu belirterek bir an önce minibüse atlayıp şehir merkezine dönmek isteyen gençler büyük bir sürpriz ile karşılaşırlar.Biri minibüsün yakıt kablolarını parçalamıştır ve tamir edebilmelerinin mümkünatı yoktur.Havanın da kararması ile eğlenceli başlayan yolculuk tam da bir kabusa dönüşecektir.Kahramanlarımız yalnız olmadıklarını anlayacaklardır...


İyi;Hikaye olarak iyi yerden yakalamışlar,ilk yarısı itibariyle merak uyandıran sürükleyici bir yapım.Bu filmi sevenler yine bir grup gencin tehlike turizmi olarak adlandırabileceğimiz benzer temada ilerleyen Urban Exploler (2011) yapımına da göz atabilirler.
Kötü;İkinci yarısı itibariyle bilindik bir kurguya dönen senaryo,ne yazık ki tatmin edici olmaktan epey uzaklarda.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!