Dictado (2012)

Fatih Varlık
0

Dictado (2012)
Daniel ve Laura her ikisi de öğretmen olan genç bir çifttir.Mutlu giden evliliklerine rağmen bebek sahibi olmamaları en büyük baş ağrılarıdır.Özellikle Laura yakın zamanda bir çocuğu evlat edinmeyi dahi düşünmeye başlamıştır.Bu sırada Danile'in çocukluktan arkadaşı olan Mario'un yıllar sonra ansızın ortaya çıkması ve Daniel'in,kendi öz kızını görmesini istemesi akıllarda epey soru işareti bırakacaktır.Artık genç çiftimiz için hayatlarında yeni bir sayfa açılmaktadır... 
Mario ile Daniel uzun yıllar önce çocukluk arkadaşlarıdır.Mario'nun annesi ile Daniel'in babasının evlilik hazırlığı yaptığı dönemlerde,Mario'nun kız kardeşi olan Clara'yı korkutmak isterlerken,istemeden çok kötü bir olaya sebep olmuşlardır.İşte o andan itibaren bir kez daha Mario ile yolda dahi karşılaşmayan Daniel,onun çat kapı karşına çıktığı günün hemen sonrasında ölüm haberini almıştır.Eski arkadaşına karşı son görevini yapmak için eşi Laura ile beraber cenazesine giden kahramanımız,Mario'un sözünü ettiği kızını görür.Julia küçük,tatlı bir kızdır.Laura ile hemen aralarında pozitif bir elektrik oluşmaya başlamıştır.Julia'nın babası dışında velayetini üstelenebilecek biri ortaya çıkana dek koruyucu ailesi olmak isteyen Laura,Daniel bu öneriye pek sıcak bakmasa da bildiğini okur.Zaman ilerledikçe Julia'nın kendisine Clara'yı hatırlatması ve hatta onun alışkanlıklarına sahip olup,kıyafetlerini giymesi ile Daniel'in içine kocaman bir şüphe düşer.Clara'nın  reenkarnasyon ile yeniden karşısına çıktığını düşünen Daniel,en nihayetinde Laura'ya geçmişte işlediği günahı ve Julia'nın aslında başka birisi olduğunu anlatmaya karar verir...


İyi;İlk izlenim olarak konusu itibariyle Orphan ve Case 39 tarzında bir yapımı gözünüzde canlandırabilirsiniz.Ancak kurgu olarak tamamen farklı,değişik bir alternatif olduğunu ekleyeyim.Tipik İspanyol gerilim sinemasından örnekler sunan "Dictado" şüphenin nasıl insanın içini kemiren bir olgu olduğuna göndermeler yaparak sonlanıyor.
Kötü;Üstünde biraz daha çalışılması gereken,final bölümü aceleye getirilmiş,orta karar bir yapım.Gerilim yönünden de beklentileri karşılayamıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!