The Canyon (2009)

Fatih Varlık
0
The Canyon (2009)
Yeni evli Lori-Nick Conway çifti balaylarını daha eğlenceli geçirmek için Büyük Kanyon'da birkaç gün sürecek katır üstünde bir tura çıkmaya niyetlenirler.Ancak vilayet yasalarından ötürü gezinin aylar öncesinde bildirilmesi gerektiğini öğrendikten sonra tüm planlar alt üst olur.Kahramanlarımızın hayal kırıklığına kulak misafiri olan Henry isimli gizemli bir adam,kendisini tur rehberi olarak tanıtarak arzu etmeleri takdirinde gerekli izinleri alabileceğini söylemektedir...
Lori her ne kadar motelde kalmayı teklif etse de Nick'in yoğun ısrarları üzerine Henry'nin teklifini kabul edecektir.Henry uzun yıllar bu tarz gezilerde görev almış,oldukça deneyimli bir rehberdir.Ancak kemerinde büyük bir av bıçağı taşıması ve tuhaf hareketler sergilemesi genç çiftimizin akıllarında bir takım soru işaretleri bırakacaktır.Gezinin başlaması ile Henry'nin beklentilerinin ötesinde yardımsever,iyi kalpli bir insan olduğunu anlayan kahramanlarımız katır sırtında oldukları için biraz söylenseler de Büyük Kanyon'un eşsiz tabiatı ile büyülenirler.Ancak tam da güneşin batması ile kamp kurma hazırlıkları yapan üçlümüz,zehirli bir yılanın Henry'ye saldırmasının ardından yol-iz bilmez halde ortada kalırlar.Halihazırda telefonları da çekmemektedir.Öte yandan zehirli yılanların varlığı  ve kurt sürülerinin sesleri epey tedirgin olmalarına sebep olacaktır.Şimdi yapılması gereken sabah olmasını beklemek,Henry'yi de hayatta tutabilmek için bir an önce motele dönebilmektir.

İyi;Sürükleyici bir yapım.Gerilimin giderek tırmanması ve hayatta kalabilme mücadelesi,o anki çaresizlik gerçekten başarılı şekilde yansıtılmış.Kurgu olarak 127 Hours (2010) filmine de benziyor.Zaten hikayenin içerisinde ufak bir atıf da söz konusu.
Kötü;Film genelinde seyirciyi rahatsız edebilecek pek bir şey yok,ancak kurgunun tanıdık olması,sürprizden uzak görüntü yerine daha orijinal bir şeyler olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!