No One Lives (2012)

Fatih Varlık
0
No One Lives (2012)
2012'nin sıradışı korku-gerilim odaklı yapımlarından biri olan "No One Lives" pek çok klişeye gönderme yapan,gerilimin kara mizahla örtüştüğü farklı bir film.Sık sık seyirciyi ters köşeye yatırmasının yanısıra önermesiz ilerleyen senaryo,takip mekanizmanızı da kırabilecek cinsten...
Hoag liderliğinde gangsterlik oynayan eli kanlı otoyol çetesi,ilişkilerinde buhranlı günler yaşayan genç bir çifti gözüne kestirir.Çetenin asi çocuğu Flynn kasabaya yabancı olan ve beladan uzak durmak isteyen kahramanlarımızı gasp edip elleri kolları bağlı şekilde tutsak eder.Hoag bu durumdan hoşnut olmasa da grup dinamiklerini bozmamak için sessiz kalmayı yeğler.Öte yandan değerli bir şeyler bulabilmek için çiftin arabasını araştıran Flynn tuhaf bir sürprizle karşılaşır.Eve döndüğünde ise esir aldıkları çiftin ve kaçmamaları için onları başlarına diktiği arkadaşının canice katledildiklerini görür.Kötü adamı oynayan Flynn kendisi için bile çok fazla olan bu dehşetin karşısında çaresiz duruma düşer.Tipik bir seri katilden çok farklı soğukkanlı bir düşman edinmiştir.Her kuşun eti yenmez misali büyük bir belaya bulaşan otoyol çetesi bakalım bol kanlı geceden sağ çıkabilecek mi?

İyi;Oyunculuk,mekan,kurgu ve sürükleyicilik bakımından tatmin edici bir yapım.Klişeleri yerle bir eden,gerilim türünde alışkanlıklarımızı rafa kaldırmamıza sebep olan,göz atmanızı tavsiye edebileceğim bir yapım.Görüntü olarak başlarda yol-gerilim daha sonra teen slasher gibi ilerlese de senaryoda çok daha fazlası olduğunu ekleyelim.
Kötü;Gereksiz diyaloglar,mantık hataları ve önermesiz final herkese hitap etmeyebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!