An American Haunting (2005)

Fatih Varlık
0
Kasım 1848.Umarım ki, kimsenin başına bu mektubu açmasını gerektirecek bir şey gelmez.Eğer mektubu okuyorsanız,açıklanamayan ve hatta doğaüstü olaylar meydana gelmeye başlamış demektir.Bell cadısının öyküsü, her zaman bir efsaneden ibaret sayıldı.Ama öyle değil.Lütfen bu mektubu özenle okuyunuz.Burada yazanlar hayatınızı kurtarabilir.
An American Haunting (2005)
Soylu ve varlıklı Bell ailesi bir arazi davasının ardından kilise tarafından suçlu bulunur.John Bell,Kathe Batts'in hakkına göz dikmiş,dolasıyla kilisenin verdiği cezayı yerine getirmekle hükümlüdür.Ancak daha da kötüsü yörede cadı olarak bilinen ve ölümcül büyüler yapan Batts tatmin olmayıp,John ve kızı Betsy'i lanetleyeceğini söyleyerek kiliseden uzaklaşır.Bell ailesi ise tehditleri umursamayarak evlerinin yolunu tutar.Lakin çok geçmeden hayalet benzeri dünyevi olmayan bir varlık Bell ailesini huzursuz etmeye başlar.Özellikle John ve kızı Betsy günler geçtikçe bitkin düşmekte gecelerini kabusa çeviren olaylar yaşamaktadır.Kiliseden umduğu desteği göremeyen John,Betsy'nin öğretmeni profesör Richard'dan yardım ister.Bell ailesini kıramayan profesör yaşadıkları şeylerin mantıklı açıklamaları olduğuna inanmakta,hayalet söylentilerini ise zırva olarak görmektedir.Eşyalarını alarak Bell ailesinin evine taşınan Richard,geceyi Betsy'nin odasının önünde geçirerek olan biteni yakından görmeyi planlar.Hava kararıp,saatler gece yarısını gösterdiğinde ise artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır...

İyi;"The Bell Witch of Tennessee" adlı öyküden uyarlanan başarılı bir gizem-gerilim filmi.Atmosfer ve oyunculuk tatmin edici.Kurguda bir takım eksiklikler olsa da gizem yönünden de geçer not almayı başarıyor.
Kötü;Genel itibariyle durağan ilerleyen yer yer sıkıcı sahnelere sahip orta karar bir gizem-gerilim alternatifi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!