Victim (2010)

Fatih Varlık
0
Genç bir adam akşam bar çıkışında tanımadığı kişilerce kaçırılır.Büyük bir malikanenin bodrum katında zincirli bir odaya hapsedilir.Saygın yaşlı bir doktor ve onun ayak işlerini gören iri kıyım bir adam tarafından alıkoyulduğunu öğrenen kahramanımız kendisinden ne istenildiğini bilmediği gibi neden hedef alındığına dair en ufak bir fikri de yoktur.Günlerce şiddete maruz kalıp,aç-susuz bir başına bırakılır...
Victim (2010)
Doktor Volk çok geçmeden genç adamdan bir takım isteklerde bulunur.Şiddet gördüğü yetmezmiş gibi içinde ne olduğunu bilmediği bir takım karışımlar enjekte edilen kahramanımız karşı koyamadığı için çaresiz kalır.Kurtuluş ümidi olmadığını hisseden genç adam sessizce boyun eğmeye denileni yapmaya başlar.Ne de olsa kaçmanın imkansız olduğu zindan misali bir hücrede tutulmaktadır.Öte yandan zamanla doktorun istekleri giderek artmaya dahası sapıkça bir boyut kazanmaya başlayacaktır.Adını bile hatırlamaktan mahrum bırakılan kahramanımız benliğinden uzaklaşır.Ardı arkası kesilmeyen cerrahi operasyonlar ve bunaltıcı şartlar bir yana dursun,genç adam kendisini eşi benzeri görülmemiş bir intikam oyunun içerisinde bulur.Geçmişte işlediği affedilemez bir günah yakasına yapışmıştır...
İyi;The Skin I Live In (2011) yapımıyla hemen hemen aynı kurguya sahip,gerilimin giderek tırmandığı rahatsız edici bir intikam filmi.Bu benzerlik noktasında hangi filmin diğerine ilham kaynağı olduğundan emin değilim.Ancak The Skin I Live In'in "Tarantula" adlı kitaptan uyarlanması bu noktada daha özgün olabileceğini gösteriyor.Yeniden "Victim" a dönersek,sıradışı kurgu için izlemeye değer.
Kötü;Oyunculuk ve atmosfer vasat seviyede.Giriş bölümünün sıkıcı olması,filmin süresinin kısa olmasıyla birleşince;daha derin işlenmesi gereken bazı sahnelerin geçiştirilmesi senaryonun doygunluğu hususunda sıkıntılar yaratıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!