The Other Side of the Door (2016)

Fatih Varlık
0
The Other Side of the Door (2016)
Trajedik bir kaza sonrasında, çocukları arasında tercih yapmak zorunda kalan ve oğlunu ölüme terk eden Maria, sıkıntılı bir depresyon dönemi yaşamaktadır. Eşi Michael ve minik kızı Lucy'nin varlığıyla hayata tutunmaya çalışan kahramanımız, Hindu yardımcısı Piki sayesinde oğluna son kez elveda diyebileceği mistik bir ritüel olduğunu öğrenir. 
The Other Side of the Door (2016)
Güney Hindistanda doğup büyüyen Piki, köylerinin yakınında karanlık bir orman olduğunu, derinlerinde ise terk edilmiş eski bir tapınak olduğunu anlatır. Tapınakta ölüler ve yaşayanlar arasında bir perde bulunduğunu dahası bu perdenin oldukça ince olduğunu söyleyen Piki, Maria'nın oraya gitmesini ister. Geceyi orada geçirmesi durumunda oğlunun ona geri döneceğini de vaat eder. Öte yandan çok önemli bir uyarıyı da birkaç kez vurgulayarak tekrar eder. Maria'nın ne pahasına olursa olsun tapınaktaki kilitli kapıyı açmamalıdır.
Oğlunun ölümünün ardından uzunca zaman geçmesine rağmen halen gözüne uyku girmeyen, günden güne daha da yıpranan Maria, ilişkilerini kurtarabilmek ve yeniden eski günlere dönebilmek için Michael'a birkaç günlüğüne seyahate çıkacağını yalanını söyleyip tapınağın yolunu tutar. Piki'nin tarif ettiği şekilde tapınağa ulaşan ve ritüel için gerekli eşyaları yanında getiren kahramanımız, oğluyla son kez konuşabileceği umuduyla tapınakta geceyi geçirmeye hazırlanır. Havanın kararmasıyla birlikte ormandan gelen ürkütücü seslere aldırmadan oğluna kavuşabilmek için yakarışta bulunan ve pişmanlıklarını dile getiren Maria, vakit ilerledikçe tapınakta yalnız olmadığı hissine kapılmaya başlar. En nihayetinde iple çektiği an gelir ve oğlunun sesini duyar. Anlık heyecan ve arzularına yenik düşerek Piki'nin uyarısını es geçip kapıyı açtığında ise ölüm ve yaşam arasındaki dengeyi bozan kahramanımız çiğnediği kuralın bedelini ödemek zorundadır...
İyi; Mekan seçimleri, atmosfer ve gerilim seviyesi olarak başarılı bulduğum; oyunculuk ve gizem düzeyi açısından da tatminkar bir alternatif. 
Kötü; Kurgu ve konu olarak bariz şekilde kült korku filmi Pet Sematary (1989)'in etkisinde kalmış izlenimi veriyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!