The House on Pine Street (2015)

Fatih Varlık
0
 The House on Pine Street (2015)
Evliliklerinde sıkıntılı günler yaşayan Jennifer- Luke çifti, ilişkilerini onarabilmek ve yeni bir başlangıç yapabilmek için Chicago' dan ayrılmaya karar verirler. Oldukça hezeyanlı bir gebelik süreci yaşayan Jennifer, her ne kadar hiç bir zaman Chicago'dan ve arkadaş çevresinden ayrılmak istemese de Luke' un yoğun ısrarı üzerine çocukluğunun geçtiği kasabaya, deyim yerindeyse ana ocağına dönmek durumunda kalır. 
The House on Pine Street (2015)
Annesi Meredith daha onlar gelmeden çoktan her şeyi ayarlamış, damadı Luke için daha iyi yaşam şartları sağlayacak bir iş dahi bulmuştur. Yüz yıllık tarihi bir geçmişi olan yeni evlerine taşınan genç çiftimiz, Jennifer oldukça ön yargılı olsa da en azından doğum gerçekleşene kadar burada kalmayı planlamaktadır. Sabahları Luke işe gittiği için zamanının çoğunu tek başına geçirmek zorunda kalan Jennifer, halihazırda yıllar sonra dönmekte son derece isteksiz olduğu kasabada giderek yalnızlaşmaktadır. Doğuma sadece bir kaç ay kalmasına rağmen sürekli yeniden Chicago'ya dönmenin hayalini kuran ve bu konuda her defasında  Luke ve annesiyle ters düşmekten çekinmeyen kahramanımız, içindeki sıkıntı ve huzursuzluğun giderek arttığını dillendirmektedir. Dahası geceleri iyi bir şekilde dinlenemeyen ve sürekli evden farklı sesler gelmesinden ötürü gözleri açık tetikte bekleyen Jennifer, yaşadıklarını Luke 'a anlatmaya karar verir. İyiden iyiye evin lanetli olduğunu düşünmeye başlayan ve bir türlü ikna edici olamadığı için Luke ve Meredith tarafından göz ardı edilen Jennifer, çare olarak annesinin medyum arkadaşı Walter' dan destek almayı düşünür. Evde yoğun bir enerji olduğunu hisseden Walter, Jennifer ile baş başa konuşmaya karar verir...

İyi; Psikolojik gerilim yönü ağır basan, buhranlı atmosferiyle vasatın üstünde bir gerilim filmi. Oyunculuk tatminkar. Klişe lanetli ev konseptine daha gerçekçi, farklı bir bakış açısı olmuş. Jennifer karakterinin ruhsal değişimleri üzerinde yoğunlaşan senaryo, deyinmeden edemeyeceğim; Jennifer'ın komşunun katatonik ikizlerin hikayesiyle derinlik bulmayı başarıyor.
Aktristin hamile olduğu ve gebelik sürecini konu edinen farklı filmler için Rosemary's Baby (1968), To Let (Para entrar a vivir) (2006), Inside (2007) ve The Clinic (2010) yapımlarına göz atabilirsiniz.
Kötü; Sürükleyicilik anlamında ciddi sıkıntılar mevcut. Zaman zaman oldukça durağanlaşan kurgu, filmin kıyasla uzun süresiyle de birleşince yer yer kopukluklar ortaya çıkmıyor değil.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!